in ,

Hoe maak ik een vision board als student? 

@Pexels - Mikechie Esparagoza

We zijn al een paar dagen in het nieuwe jaar, maar je kan nog steeds beginnen aan je vision board voor 2023. Wat wil jij bereiken dit jaar en hoe ga je die doelen bereiken? Kotplanet vertelt je hoe je het best zo’n vision board maakt. 

Weet je niet wat een vision board is? Het is een collage die je maakt over je droomleven en je toekomstvisie. Zo weet je exact hoe dat eruit ziet en heb je meer houvast om aan die dromen te bouwen.

1/ Kies je doelen 

Wat wil jij dit jaar bereiken? Wat kan 2023 voor jou betekenen? Daar moet je eens goed over nadenken! Wil je meer sporten? Wil je een student-ondernemer worden? Wil je betere punten halen? Wil je beter voor je mentale gezondheid zorgen? Al deze zaken zijn dingen om over na te denken. Jij kiest de doelen die voor jou belangrijk zijn en die jij wil realiseren! 

2/ Magazines of het internet 

Vroeger maakte men vision boards met uitknipsels van magazines, tegenwoordig hebben we daar het internet voor. (Al lijkt het me ook nog leuk om oude magazines boven te halen en daaruit een aantal dingen te knippen, toch?). Print een aantal dingen af die te maken hebben met de doelen die je wil bereiken en plak ze op een canvas. Maak het visueel aantrekkelijk zodat je geen lelijk gedrocht in je kot moet hangen. 

3/ Zorg voor een juiste omgeving 

Je bent bezig met je doelen voor het aankomende jaar, dus daar denk je best in alle rust over na. Creëer een leuke setting met wat muziek, eventueel een kaarsje… Op die manier kan jij rustig en op je gemak een vision board maken die volledig bij je past! 

4/ Maak hem! 

De laatste stap is natuurlijk het maken van het vision board zelf. Begin eraan en doe het! Je zal zo blij zijn als je op het einde van het jaar ziet dat je een aantal van je dromen of je doelen hebt kunnen waarmaken. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait! 

Ziezo, je hebt een vision board gemaakt! Je doelen staan neergeschreven en nu moet je het ergens uithangen waar je het heel vaak zal zien. Dat is belangrijk! Zo kan je je doelen ook onbewust gaan nastreven. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze facebookgroep voor nog meer tips en advies!

Bron: https://twelve-waves.academy/zelf-een-vision-board-maken-incl-stappenplan-en-tips/

What do you think?