in

Hoe bereid je een reis voor tijdens je studentenvakantie?

@Pexels - Porapak Apichodilok

Denk je al aan de zomer en de vakantie die je met je vrienden kunt doorbrengen? Dan heb je groot gelijk. Om je studentenvakantie voor te bereiden, moet je aan veel dingen denken en zeer georganiseerd zijn.  Ik zal je wat tips geven over hoe je je kunt voorbereiden op je reis voor een geslaagde vakantie !

1/ Wat ? Waar ? Wanneer ? Hoe ?

De allereerste stap is nadenken over wat voor soort reis je wilt maken, of het nu een citytrip is of je gaat een weekje naar de zee. Je moet ook met je vrienden beslissen waar je heen wilt, wanneer je gaat en hoe je er naartoe gaat.

2/ Kijk naar uw budget !

Als je blut bent, zal je niet ver komen. Als je je vakantie op voorhand plant, kan je een beeld hebben over hoeveel geld je kunt spenderen en heb je ook de tijd om ervoor te sparen. Het is misschien ook best om te weten welk budget je zal uittrekken voor eten, uitjes, …

3/ Reservering

Zodra je de locatie van jullie vakantie hebt gevonden, jullie budget hebt afgesproken en weet hoe je er zal geraken,  kan je overgaan tot de boeking. Voor deze stap zijn er verschillende mogelijkheden: ofwel doe je het via een reisbureau, ofwel kijk je op verschillende websites om het beste aanbod te vinden.  Vergeet niet: hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijzen!

4/ Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst maak je een lijstje van waar je naartoe wil. Eens je geboekt hebt, zoek je op het internet naar plaatsen in de omgeving die je graag zou willen bezoeken (tenzij je elke dag naar het strand  wil gaan). Als je voor langere tijd weggaat, kan je zelfs overwegen om plaatsen te gaan bezoeken die wat verder van jullie verblijf liggen.

Volg ons op Instagram voor de leukste vakantietips!

What do you think?