Zomervakanties

Hoe vind je een vakantiejob ?

De examens zijn voorbij, maar voor sommige studenten is er geen sprake van uitslapen. Vakantie is voor sommigen ook werken. Als je nieuw bent, zijn er hier wat tips om een studentenjob te vinden.

Natuurlijk, dit jaar is een beetje anders… We weten niet wat mister COVID ons nog gaat voorschotelen deze zomer, maar hier zijn onze tips om al je kansen te grijpen!

Je hebt al een job maar je aarzelt om te werken tijdens de examens ? Hier zijn alle tips van een student die doorwerkt tijdens de examens.

1/ Open je oren en je ogen

Je zal verbaasd zijn hoeveel studentenjobs er voor je voeten liggen, als je gewoon met je kennissen en vrienden praat. Een neef van een tante heeft een bakkerij, de broer van een vriend zoekt hulp voor zijn winkel… Dit is een gemakkelijke weg, maar het kan zeker effect hebben!

2/ Surf op het internet!

Er zijn heel veel websites waar je vacatures kan vinden die je dan in favorieten kan zetten om er later op terug te komen. Je kan jouw cv en motivatiebrief rechtstreeks naar de werkgever sturen of je kan je inschrijven bij een interimkantoor om een job te vinden die echt bij je past!

3/ Stap binnen in winkels en kijk uit je doppen

Is er zo’n plek waar je wel zou willen werken? Twijfel zeker niet om spontaan te solliciteren. Neem je geüpdatete cv mee en vraag of ze daar studenten zoeken om te komen werken. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Als ze nee zeggen, aanvaarden ze vaak toch je cv voor het geval dat er later iets vrijkomt.

Door COVID zijn de plaatsen beperkt om vakantie te gaan…. Een oplossing ? De camping !

Niet alle winkels gebruiken het internet om werknemers te vinden. Sommigen plakken gewoon een blad tegen de muur of het raam met daarop ‘Jobstudenten gezocht!’. Dus kijk uit je doppen als je door de stad loopt zodat je geen enkel blaadje mist! 

4/ Word animator

Als er een plek is waar jonge mensen altijd nodig zijn, is het wel op zomerkampen. Je kan een diploma behalen om animator te worden, maar dat hoeft zelfs helemaal niet. Het enige voordeel is dat je met een diploma wat meer kan verdienen. Je kan kiezen uit sportkamp, speelpleinwerking, danskamp, knutselkamp… Je zal heel veel kleine kindjes heel gelukkig kunnen maken!

5/ Update je CV

Jouw cv is het eerste contact met je potentiële werkgever. Het is de basis van de beslissing om jou al dan niet in dienst te nemen. Zorg ervoor dat je jouw cv ieder jaar update en dat het er aantrekkelijk uitziet. Kies alleen de relevante informatie over jou voor de job waarvoor je gaat solliciteren. 

De website en app ‘Canva’ heeft gratis sjablonen om een mooie cv op te stellen! Soms kan een werkgever ook om een motivatiebrief vragen. Daarin moet je vooral vertellen waarom JIJ geschikt bent voor deze job. Je kan vorige ervaringen en hobby’s daar ook in vermelden. Je moet dus tonen wat je motivatie is om deze job uit te oefenen! 

Succes met zoeken! Zorg er zeker voor dat je jouw contract goed leest voordat je het ondertekent en zorg ervoor dat jij een kopie hebt van het originele exemplaar. Vergeet ook niet om in te loggen op Student@work om te weten hoeveel uur je nog mag werken. Daar vind je ook nog heel veel andere nuttige informatie!

Bekijk zeker onze Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

No Content Available
Une petite notification ? OK Pas tout de suite