in , ,

6 bewijzen dat je kot een beetje op Friends lijkt

@Freepik

Wie kent Friends nu niet? Deze serie van 10 seizoen waarin een stel vrienden ALLES met elkaar deelt: ruzie, liefdesverdriet, gelach, tegenslagen… en allemaal (ongeveer) samenwonen. 236 afleveringen van puur plezier die in de jaren 90 de trend van huisgenoten voortstuwde. Ja, iedereen wilde een kotgenoot die Friends-waardig was. Als je als student een kot deelt, bewijst Kotplanet dat je kot een beetje op Friends lijkt! 

1/ De propere kotgenoot 

Als je een propere huisgenoot hebt die niet aarzelt om een opmerking te maken als iets niet goed werd gekuist, dan heb je waarschijnlijk een Monica Geller als kotgenoot. Deze persoon is een beetje maniakaal en voor haar (of hem) moet het kot proper zijn, anders slaapt ze niet ‘s nachts. 

2/ De know-it-all kotgenoot 

Als je een kotgenoot hebt die een beetje een slappeling is, die je bij de minste vergissing corrigeert , die je om de oren slaat met zijn of haar kennis, die een beetje een betweter is en die zeer aanhoudend praat, dan heb je waarschijnlijk een versie van Ross Geller als kotgenoot. Als hij of zij ook nog eens studeert voor paleontoloog, een aap als huisdier heeft en zegt ‘We were on a break’ als hij of zij zijn partner bedriegt, kijk dan uit… Ja, persoonlijk ben ik team Rachel… 

3/ De oppervlakkige kotgenoot op het eerste gezicht

Als je hem of haar voor het eerst ontmoet, denk je dat hij of zij oppervlakkig is, misschien een beetje een papa’s jongetje of meisje.. En dan blijkt dat je kotgenoot uiteindelijk heel aardig, gevoelig en empathisch is. Er is geen twijfel mogelijk: je hebt te maken met een Rachel Green! Een speciale vermelding voor haar adembenemende gevoel voor mode is nodig! 

4/ De kotgenoot die domme grappen vertelt

Vertelt je kotgenoot niets anders dan flauwe grappen? Gebruikt hij of zij humor als verdediging? Dan heb je waarschijnlijk een kotgenoot die OH MY GOD CHANDLER BING – waardig is! Als hij of zij bang is om een serieuze relatie aan te gaan, een hysterische Janice-achtige ex heeft, dan heb je misschien wel de echte Chandler als roomie… 

5/ De kotgenoot die een beetje vreemd is, maar we houden van hem/haar

Als je een kotgenoot hebt die een beetje gek is, maar altijd een glimlach op je gezicht tovert, dan is deze persoon waarschijnlijk de Phoebe Buffay van je kot! Ze is zeer trouw in vriendschap en vooral uniek. Deze kotgenoot is zeer gevoelig en wordt door iedereen gewaardeerd. Speciale vermelding als hij of zij grappige liedjes zingt en altijd leuke verhalen vertelt. 

6/ De flirtende kotgenoot 

Je kotgenoot houdt van flirten (met cult zinnen zoals ‘How you doin’?’). Als hij of zij oprecht is, trouw in vriendschap, innemend en zijn of haar eten nooit deelt, dan heb je waarschijnlijk een Drake Ramoray of Joey Tribbiani op kot. Hilarisch, onvoorspelbaar en soms compleet absurd, maar iedereen houdt van Joey. 

Lijkt je kot echt op Friends? We hopen dat Kotplanet hier enig licht heeft kunnen werpen en we hopen vooral dat je kotgenoten net zo cool zijn als de personages uit Friends! Deze serie heeft duidelijk zijn sporen nagelaten en ik weet zeker dat je na het lezen van dit artikel een aflevering wil gaan kijken!

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Salome Mikulinski

What do you think?