FunONTSPANNING

Vijf dingen die bewijzen dat feesten ook een beetje op sporten lijkt

Als student mag je één ding niet verwaarlozen: sporten. Je moet fit en gezond blijven, maar het kan ook als uitvlucht dienen buiten de lessen. Oh wacht, blijkbaar ben je helemaal niet sportief? Dat komt mooi uit, ik ook niet! Maar weet je wat? Persoonlijk hou ik wel van een feestje en verder heb ik goed nieuws voor je: ben je student en hou je helemaal niet van sporten, dan legt Kotplanet graag die vijf dingen uit die bewijzen dat feesten ook een beetje op sporten lijkt!

1/ De opwarming

Onder de vijf dingen die bewijzen dat feesten ook een beetje op sporten lijkt, moet je namelijk weten dat het bij sporten net als bij feesten heel belangrijk is om op te warmen zodat je jezelf geen pijn doet (of na een dikke twee seconden al dood valt). Wat is een betere manier om op te warmen dan een goede maaltijd om een ‘fond’ in je maag te leggen? Wat pasta, een raclette (het is toch bijna winter!), je kent het wel? De eerste glazen zullen makkelijk binnengaan, maar neem wel de tijd om alles goed te laten verteren!

2/ De eerste helft

Zo, ben je al opgewarmd? Op naar een potje elleboogheffen! Dat is een sport op zich. Elleboogheffen is een discipline waarin je je glas een bepaald aantal keren naar je mond te brengen tot je arm super gespierd is! Maar kijk uit voor krampen!

Vergeet niet inspanning te combineren met wat uithoudingsvermogen. Uithoudingsvermogen kan bijvoorbeeld worden geoefend tijdens ad’jes! Als je je adem moet inhouden om je pintjes in een recordtijd naar binnen te werken, krijgt je ademhaling het zwaar te verduren! Vergeet niet een paar pauzes in te lassen.

3/ Halftime

Zoals bij elke match is er halftime en dat is de tijd die je kan gebruiken om bij te komen als het niet goed gaat, als je begrijpt wat ik bedoel? Zoals de wijzen zeggen: ‘kotsen is verder drinken’. Maar er is niets mis mee om na de eerste helft terug te keren naar de kleedkamer omdat je te veel hebt gegeven … Ga dan ook gewoon naar huis als je je daar beter bij voelt!

4/ De tweede helft

Voel je je helemaal opgeknapt? Dan is het tijd om de tweede helft van de wedstrijd aan te vatten, met een dance battle op de dansvloer! Hop hop hop, je gaat er zo in op dat je niet eens beseft hoeveel calorieën je aan het verbranden bent. Te gek gewoon. Er gaat niets boven een goede playlist die je laat swingen. Waarom zou je je summerbody programma’s volgen als je ook gewoon kan dansen? Het resultaat is toch hetzelfde!

5/ Stretching

Zo, dit was het dan, je sportsessie zit erop! Als je je training goed hebt gedaan, zou je uitgeput moeten zijn, en ga je slapen als een roosje. Het laatste wat bewijst dat feesten ook een beetje op sporten lijkt, is dat je niet mag vergeten te stretchen en te hydrateren. Stretchen is de ultieme late-night maaltijd: restjes pasta, Aïki-noedels, dit mag gewoon niet ontbreken! Drink een flinke liter water en morgen word je zo fris als een hoentje wakker om zonder hoofdpijn aan je lesdag te beginnen!

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn sportsessie en dat je trots mag zijn op je summerbody dankzij mijn wijze raad. Kortom, vergeet dan niet dat  alcoholmisbruik niet erg goed is voor je gezondheid, dus zorg goed voor jezelf,  stay safe!

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite