in ,

Waarom je je niet meer moet schamen dat je niet naar de les gaat 

@Pexels - Cottonbro

Je beste vriend rechts van je, je telefoon links, je lerares met een piek in haar haar en het weer dat op niets trekt… Al deze afleidingen maken het onmogelijk om je tijdens een les te concentreren. Je bent afgeleid, verveeld en je ziet het nut niet meer in om te komen? Relax, alles komt goed. Je bent niet ziek en je hebt het recht om niet naar de les te gaan. 

Als je jezelf herkent, betekent het dat je je er tenminste van bewust bent en dat is al een grote stap. Dus, je bent bang dat je niet doet zoals je vrienden of je voelt je schuldig omdat je niet naar de les gaat.

Voor geen enkele reden! We zijn allemaal verschillend en elk met onze eigen faciliteiten

We hebben allemaal onze eigen manier van werken en onze hersenen zijn niet allemaal toegankelijk voor dezelfde manier van werken. Sommige mensen kunnen niet werken zonder naar de les te gaan en anderen zijn thuis beter georganiseerd. Dus als je een van die mensen bent die lessen overslaat, dat is oké, je bent niet abnormaal. 

Je gaat in je eigen tempo en je organiseert jezelf zoals je wil. Je kan zelfs je eigen rooster maken met je eigen uren. Je bent ‘s avonds productiever, dus wat heeft het voor zin om om 8 uur naar de les komen als dat alleen maar is om in slaap te vallen… Als je weet dat je kan uitslapen en efficiënt kan studeren om 22 uur of na je sportsessie of zelfs ‘s ochtends om 6 uur, wie weet? 

Jezelf dwingen om te gaan, echt? 

Dus vertel me eens: is het echt beter om naar de les te gaan en na de vijfde minuut al af te haken? Je zal niets missen, behalve het ongelooflijke comfort van je klasstoelen (mopje) en de verblindende neonlichten van de klaslokalen. Uiteindelijk krijg je hetzelfde resultaat als je collega’s die wel naar de les gaan. En bovendien kan je misschien gemakkelijker een manier vinden om te werken, wat je kan helpen met je blok! Het is allemaal goed in feite. 

Voel je niet schuldig, het is ook niet ernstig, je gaat er niet dood aan, dat beloof ik! Rust is essentieel om er daarna weer bovenop te komen. Dus, vraag een vriend om hulp bij het inhalen als je dat nodig hebt en daar ga je weer!

“Beetje bij beetje maakt de vogel zijn nest” 

Hou in gedachten dat je niet altijd op je best kan zijn, maar het is het belangrijkste om op je eigen tempo te gaan. Je kan jezelf niet dwingen om tien keer dezelfde zin te herhalen in de les, terwijl je alleen maar een frisse neus wil halen. Dus, als je besluit om thuis te blijven, geef jezelf dan kleine haalbare doelen. Je hoeft niet het hele onderwerp in een uur te bekijken. Doe maar hoofdstuk per hoofdstuk, ieder op zijn eigen tempo. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Claire E

What do you think?