in ,

Waarom je je niet moet schamen dat je altijd te laat komt

@Unsplash - Allef Vinicius

Ben je altijd te laat voor de les, te laat om vrienden te ontmoeten in een café, te laat voor je wekelijkse sportsessie? Je weet dat het een probleem is, maar voor wie? Voor jou of voor de anderen? Wat als iedereen zou begrijpen dat te laat komen eigenlijk geen probleem is? Kotplanet maakt de balans op en we vertellen je dat het geen schande meer is om altijd te laat te komen. 

Als eerste aankomen? Nooit meer!

Het is soms moeilijk te geloven, maar laatkomers zijn vaak voormalige stiptheidsduivels. Na altijd als eerste toe te komen op een feest werden ze het beu om zich altijd in te spannen voor anderen. Het probleem is nu dat ze van het plezier van te laat komen hebben geproefd en nu zijn ze gewoon verslaafd. Dus, je bent zeker iemands laatkomer op een bepaald moment. Je moet het accepteren!

Op je laten wachten zoals een ster 

Je weet het: er schuilt plezier in mensen laten wachten op je. Je ziet de gezichten van je vrienden vol vreugde (of zelfs dronkenschap) als jij aankomt. Het gezegde ‘Sterren laten altijd op zich wachten” krijgt zijn volle betekenis. Je hoeft je er niet voor te schamen dat je altijd te laat komt, want er moet altijd een ster zijn in elke vriendengroep… Dat ben jij! Neem deze belangrijke rol in de samenleving op jou. 

FOMO behandelen 

De FO wat? FOMO: fear of missing out: een syndroom dat de laatste jaren populair is geworden om de angst te vertalen voor het missen van een roddel, een gespreksonderwerp en voor het missen van een belangrijk element in je vriendengroep. Dit is iets waar je vrienden altijd last van hebben. Jij staat daarboven. Je hebt lang geleden geleerd dat het onmogelijk is om alles te weten en niets te missen. Je wil eerder opvallen door je afwezigheid dan door altijd bij iedereen aanwezig te zijn. Je mentale gezondheid is veel beter nu je af bent van die FOMO. 

Is altijd te laat komen genetisch? 

Het is niet alleen een kwestie van persoonlijkheid. Steeds te laat komen is ook een gevolg van de omgeving waarin je leeft. Je vrienden verwijten je vaak dat je altijd te laat komt, maar dat komt waarschijnlijk door gewoonten die altijd al deel uitmaakten van je levensstijl. Het is de schuld van je ouders. Het is een echt familieverhaal en je zou er trots op moeten zijn. ‘Zo vader, zo zoon’ is vanaf nu je motto. 

Ben je nu gerustgesteld? Je bent vast niet de enige die je vrienden laat wachten. Wees niet verbaasd als ze hun technieken misbruiken om je op tijd te laten komen. Het is zelfs mogelijk dat op elk feest weddenschappen worden afgesloten. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Lydia V.

What do you think?