in ,

Zes excuses om niet alle zomerfeestjes mee te pakken

@pexels - Andrea Piacquadio

Een groot deel van de zomer ligt nu achter ons.  We willen wel lekker blijven genieten en iedere avond uitgaan, maar we willen ons ook knus op de zetel nestelen en nergens anders aan denken. Probleem is echter dat je dankzij een euforische bui in juni uitnodigingen op zak hebt voor talloze feestjes, en nu is het nog moeilijker om niet meer te gaan.  

Geen paniek, ik heb een handig lijstje bedacht om je uit deze ambetante situatie te halen. Ready? Als je serieus spijt begint te krijgen dat je op alle uitnodigingen bent ingegaan, help ik je graag aan zes excuses om er vanonder te muizen. 

1/ “Mijn julimaand was al zo vermoeiend … ” 

Uiteraard is de zomer al een paar weken geleden begonnen (althans voor de gelukkigen onder ons). Het excuus van vermoeidheid door een veel te hectische maand werkt meestal goed. Tussen festivals, barbecuefeestjes en pool parties door tijdens de hittegolf, is het vanaf nu dan ook ontzettend belangrijk om te rusten (of niet, maar ik wijs er nog eens op dat we hier excuses uit de mouw moeten schudden …)

2/ “Ik moet morgen werken, ahja … je weet wel … mijn geweldige studentenjob”  

Ja hoor: tijdens de zomer hebben velen van ons een studentenjob.  Zelfs als je soms liever niet gaat, kan deze job je helpen om het zoveelste avondje uit met mensen die je niet per se wilt zien, te vermijden. Verzin gekke uren en een enorme werkdruk: de anderen zullen niet verder vragen als je niet komt. Maar wees geloofwaardig: post geen foto’s van jezelf terwijl je niets aan het doen bent terwijl je eigenlijk aan het werk zou moeten zijn.  

3/ “Met alles wat er gaande is, blijf ik liever thuis” 

Helaas is dit excuus iets minder lollig dan de andere.  Sommigen onder ons zullen zeker liever niet te veel uitgaan vanwege de huidige situatie. Drugs, shots …het is zeer waarschijnlijk dat je vrienden je bedenkingen begrijpen. Maar als je echt bang bent voor deze dingen (en terecht), aarzel dan niet om met iemand te gaan praten. Feestjes moeten leuk blijven en mogen niet voor angst zorgen. 

4/ “Ah sorry, ik ben op vakantie”

Simpel. Efficiënt. Natuurlijk werkt het beter als je aan je vrienden kunt bewijzen dat je echt op vakantie bent. Dus, de volgende keer dat je ergens naartoe trekt, zorg je ervoor dat je een heleboel foto’s hebt, om te gebruiken als je ze nodig hebt.  Je zal me later dankbaar zijn. Je kunt altijd nog een simpele foto van je bed sturen:  wie zegt dat dit geen vakantiebestemming op zich is

5/ “Ik ben verschrikkelijk verbrand door de zon” 

Voor dit excuus zal de zon je beste bondgenoot zijn. Tip? Doe alsof je je door een zonnesteek niet kunt aankleden en je armen niet kunt bewegen. Niemand zal je dwingen om zonder kleren te komen, geloof me. Het leuke aan dit excuus is dat het je er tijd mee koopt, ten minste een paar dagen omdat de zonnebrand niet meteen verdwijnt. Slim bekeken, niet?

6/ “Kan niet, moet studeren voor mijn herexamens …” 

Eind augustus en begin september zit ik uiteraard volop in mijn tweede zit.  Het excuus van leerstof herhalen is weer helemaal in, maar dan moet je wel een examen af te leggen hebben natuurlijk. Maar zelfs als je niet echt van plan bent om te studeren, zal niemand komen controleren of je wel de waarheid hebt verteld. Als je geen examens hebt, zeg dan gewoon dat je je voorbereidt op het begin van het nieuwe academiejaar, dat is minder geloofwaardig, maar het kan werken

Als je dit niet tijdens de zomer leest, geen stress: we hebben al een lijstje gemaakt om feestjes tijdens het jaar te ontlopen. En voel je niet gedwongen om uit te gaan als je daar geen zin in hebt, je zou gekke dingen kunnen doen waar je de volgende dag bittere spijt van hebt.

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Emilie Vanhemelen

What do you think?