Zin in een complete maaltijd om je energie en eiwitten aan te vullen? Ben je gek op cordon bleu, maar weet je dat kant-en-klare en bewerkte producten niet echt top zijn? Wat als we zelfgemaakte cordon bleu proberen? Geen stress! Kotplanet en Fairebel geven je alle tips om het lekker, snel en simpel te maken. Tel je ingrediëntenlijst samen, en je bent klaar om te beginnen!
Ingrediënten (voor 2 cordon bleus, voor jou en je kotgenoot):
- 2 kipfilets
- 2 plakjes ham
- 80 g Fairebel-kaas (geraspt, dat is de beste truc)
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels bloem
- 10 cl Fairebel volle melk
- Zout, peper
- Een beetje Fairebel-boter om te bakken
Geheime tip made in Kotplanet: Laat je kipfilets 1 uur weken in melk, als een soort marinade. Hierdoor wordt de kip veel malser bij het eten (echt een chef-tip!).
Instructies van het recept
1/ Kipfilets voorbereiden
- Leg de kipfilets op een snijplank en maak ze plat met een deegroller, zodat ze mooi dun worden.
- Bestrooi ze lichtjes met zout en peper.
2/ Cordon bleu vullen
- Leg een plakje ham op elke kipfilet.
- Strooi er gul Fairebel-kaas overheen.
- Vouw de kipfilet dubbel en druk de randen goed aan zodat ze dicht blijven (gebruik een tandenstoker als ze niet goed blijven zitten).
3/ Paneer de cordons bleus
- Doe de bloem in een bord.
- Klop het ei los met Fairebel-melk in een ander bord.
- Doe het paneermeel in een derde bord.
- Haal elke cordon bleu eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel, zodat ze volledig bedekt zijn.
4/ Bakken
- Verhit een mix van olie en Fairebel-boter in een pan.
- Bak de cordons bleus 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Je kunt je cordon bleu serveren met volkoren pasta, salade voor een extra portie vezels. Goed nieuws ? Als je er eentje overhoudt, kun je hem de volgende dag meenemen als lunch!




