in , , ,

Het ongelooflijke starter pack voor studenten die verhuizen naar een kot of cohousingruimte

@Pexels - Mart production

Wie naar een kot verhuist, denkt vaak na over de verstandigste keuzes om zijn budget niet te overschrijden. Maar om ervoor te zorgen dat je niets mist van je studentenleven ‘op kot’, herinneren Kotplanet en telecomoperator hey! je aan de essentiële voorwaarden om je nieuwe leven als kotstudent(e) zo goed mogelijk te beginnen. Hier zijn de 4 belangrijkste items in het starter pack voor elke zichzelf respecterende kotstudent.

Doe mee aan onze wedstrijd “Jouw ongelooflijke kot” die wordt georganiseerd door hey!, en maak kans op één van de 5 waardebonnen van 1000 € om van jouw kot ‘THE place to be’ te maken!

Kaartspel

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste: een pak speelkaarten voor je wildste feestjes. Het is immers duidelijk dat je er dit jaar een niet gering aantal van zult organiseren, en elke feestorganisator heeft een goed pak kaarten nodig. Patience, klaverjassen, hartenjagen…, al deze spellen zijn alleen mogelijk met een spel kaarten dat je een mooi plekje geeft op je kot. Tip: customise ze met van foto’s van je huisgenoten. Je hebt ongetwijfeld al tal van opgeslagen foto’s om de kaarten mee op te fleuren. Voor elke figuur staat een huisgenoot en voor elke kleur een thema. Klaveren: je studeermomenten. Harten: jullie gezellige avondjes samen op kot. Schoppen: je gekke gezichtenfoto’s. Ruiten: jullie uitgaansavonden.

Oordopjes

Als je in een gemeenschappelijk kot woont, komen deze kleine schatjes goed van pas op de dagen dat je geen zin hebt om uit te gaan. De eerste paar nachten zitten ze altijd wat oncomfortabel, maar je went er vanzelf aan. Slaapt je vriend/vriendin voor het eerst op je kot en snurkt hij of zij? Maak gewoon gebruik van je oordopjes. Zo voorkom je nachtelijke frustraties en hoef je je vriend(in) niet meteen uit bed te schoppen. Neem ze ook mee naar de bibliotheek zodat je niet door het lint gaat als je buur als een gek op het klavier zit te hameren.

Een full data gsm-abonnement

Het kan gebeuren dat jullie met 8 huisgenoten + bezoekers allemaal tegelijk verbonden zijn met de wifi. Zo gaat dat. Hierdoor wordt de verbinding onstabiel en kan je onmogelijk die YouTube-video die je meteen wil zien probleemloos bekijken. Wanneer de wifi traag is, verbind je meteen met 5G dankzij je hey!-abonnement. Ben je bang dat je je pakketlimiet overschrijdt? Met het abonnement van 20 € per maand heb je recht op 80 GB data als je jonger bent dan 26 jaar. Je kunt op je twee oren (of op je oordopjes) slapen, geen verrassingen aan het einde van de maand. Je kot ligt op 10 minuten van het auditorium? Oordopjes in, podcast aan.

Een eenpersoonsmatras 

Wie droomt er niet van een kingsize bed als je het ouderlijke nest verlaat? Helaas zijn de beschikbare vierkante meters meestal een harde reality check. Over naar plan B: een eenpersoonsmatras. In het begin, leg je die nog op een bedframe, maar in de loop van het jaar belandt die op de grond omdat het veel gemakkelijker is om er een extra matras aan toe te voegen wanneer een vriend(in) blijft slapen. Ben je dat oude bed echt zat? Als je van je kot een paleis wil maken kan je kiezen voor een slaapbank, maar een eenpersoonsmatras volstaat uiteraard ook.

Je bent nu helemaal klaar om je kotleven te beginnen. Wat is nog het meest ongelooflijke aan dit alles? Dat je je uiteindelijk hebt gerealiseerd dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn: vrienden en een kaartspel voor leuke kotfeestjes, oordopjes om goed te slapen en een eenpersoonsmatras voor je broodnodige nachtrust. En natuurlijk ook een voordelig hey! gsm-abonnement om kwistig met je data om te gaan, maar niet met je budget!

Sponsored by « Logo hey | partenaire telco pour ton kot ».

Sponsored by

hey! | De telecompartner voor jouw kot.
hey! maakt gebruik van het Orange-netwerk: betrouwbaar, veilig en overal beschikbaar

What do you think?