in , , ,

Hoe maak je met een klein budget een ongelooflijk kot ?

Of je nu voor het eerst op kot gaat of al een ervaren kotstudent bent, elk jaar duikt dezelfde vraag weer op. Je denkt na over hoe je het meeste uit je studentenwoning kan halen om zo comfortabel mogelijk te leven tijdens dit academiejaar. Maak je geen zorgen, deze keer hoef je niet voor jezelf te zorgen: je gaat in superkot-modus. Dankzij onze tips wordt jouw kot snel the place to be. Dankzij Kotplanet en telecomoperator hey! heb je een vijfsterrenkot en ben je een absolute goeroe voor je huisgenoten.

En omdat we weten dat het niet altijd makkelijk is om met een klein budget grootse dingen te doen, kan je dankzij hey! je kans wagen om één van de 5 waardebonnen ter waarde van 1000 € in de wacht te slepen met onze wedstrijd  “Jouw ongelooflijke kot”. Als je je kot hiermee niet waanzinnig hot kunt maken, begrijpen we het ook niet.

Ga voor een slaapbank 

Iedereen weet dat er soms niet veel ruimte is in een kot. Niet altijd gemakkelijk om vrienden uit te nodigen dus: de een zit op de grond, de ander op het bed en de derde op het bureau. Comfortabel is anders, en het is nu echt wel genoeg geweest. Om van je slaapkamer je officiële hoofdkwartier te maken, raden wij je aan om voor een slaapbank te gaan. Overdag een comfortabele fauteuil voor je vrienden, ’s nachts een knus bed voor jezelf. Ander groot voordeel aan zo’n bank is de ruimte die je ermee bespaart! Je kan er bovendien nog een mooi vloerkleed aan toevoegen om het helemaal gezellig te maken. 

Kies voor een hoge tafel als bar

Je kamer is waar je huisgenoten elkaar ontmoeten. Het is de plek waar over ieders liefdesleven wordt gepraat, waar de grootste geheimen worden onthuld, maar tegelijk ook de plaats waar je medehuurders aan het eind van de avond nog een laatste slaapmutsje komen drinken. Er staat je niets anders te doen dan je reputatie waar te maken: ontwerp een bar waar je samen op hoge stoelen iets kunt drinken. Vind je dat toch zonde van de ruimte? Gebruik dan een plank als tafel en kies voor opklapbare stoelen zodat je je barruimte kunt opbergen tijdens de blokperiode.

Schaf een minikoelkast aan

Of het nu zomer is of winter, een minikoelkast om drankjes koel te houden is een must! Plaats ze onder je bureau zodat ze niet in de weg staat. Gedaan met het drinken van een lauw laatste drankje wanneer je thuiskomt na een wild feestje, of, beter nog, eindelijk de kans om je crush nog een heerlijk fris gekoeld slaapmutsje aan te bieden bij zijn of haar eerste bezoek aan je kot. Eindelijk kan je echt indruk maken. Niet slecht voor een ‘arme’ student, toch? PS: vergeet ze zeker niet af en toe schoon te maken, want niets is onsmakelijker dan een vieze koelkast.

Koop een opbergrek om ruimtes af te bakenen

Best leuk en aardig natuurlijk om je vrienden elke dag uit te nodigen voor een feestje op je kot, maar ook dit jaar zul je af en toe toch een beetje moeten studeren. Om de verleiding van een drankje of een power nap op je slaapbank te weerstaan, installeer je best een opbergrek dat ook dient als afbakening. En met de opbergmogelijkheden aan weerszijden van het rek, bespaar je niet alleen ruimte maar creëer je ook een effectieve studeerplek. Een bibliotheeksfeer in de hoek van je kamer zal het verschil maken tijdens die lange blokperiode en de examens.

Kies voor geconnecteerde objecten

Om je kamer nog gezelliger te maken speel je best met een aantal elementen. Kies voor ledverlichting die je via je telefoon van kleur kan laten veranderen, of schaf een geluidsinstallatie aan om chille muziek te spelen. Een wekker kan ook handig zijn, zodat je ’s ochtends niet alleen op de opgeladen batterij van je smartphone hoeft te vertrouwen om zelf op tijd wakker te worden. Er zijn zelfs wekkers waarmee je je telefoon kan opladen: twee in één! Neem ook een hey! gsm-abonnement, zodat je al je vrienden op de hoogte kan brengen over het feestje dat je organiseert, of om je vele gadgets vanop afstand te bedienen als je niet alleen terugkeert naar je huis. De verrassing (en het succes!) zal compleet zijn!

Kies voor een zit-stabureau

Iedereen praat erover, en ook jij hebt nu de beslissing genomen – je wil er ook één! Je kiest dus voor een zit-stabureau, zodat je tijdens het studeren regelmatig van houding kan wisselen. Het biedt je niet alleen de mogelijkheid om tijdens het blokken te bewegen , maar ontlast ook je rug als je de hele tijd zit (of achterover leunt). Staan er visio’s op het programma met de leden van een werkgroep? Doe ze staand! Moet je een samenvatting schrijven voor een studievak, ga dan zitten om je beter te concentreren. Er bestaan elektrische exemplaren die wat duurder zijn, maar er zijn er ook die je perfect in je studentenbudget kan inpassen.
Gezien de beperkingen van de 50m² waarin je zal wonen, zal je ongetwijfeld keuzes moeten maken, maar weet ook dat er niet veel nodig is om van je kot een unieke plek te maken! Vrienden, goede herinneringen en het hele jaar door een geweldige sfeer!

Sponsored by « Logo hey | partenaire telco pour ton kot ».

Sponsored by

hey! | De telecompartner voor jouw kot.
hey! maakt gebruik van het Orange-netwerk: betrouwbaar, veilig en overal beschikbaar.

What do you think?