in ,

TristeTriste

4 manieren om jouw Wi-Fi wachtwoord te delen

@Pexels- Pavel Danilyuk

Je kent het wel: je vrienden komen op bezoek voor een gezellig avondje met wat hapjes en drankjes en iemand heeft gisteren een TikTok-trend gezien die jullie zeker eens moeten nadoen. Natuurlijk heeft deze vriend geen 4G meer doordat hij op reis alles heeft verbruikt, dus vraagt hij of zij jouw Wi-Fi wachtwoord. Er zijn verschillende manieren om dit wachtwoord te delen. Kotplanet en Proximus zetten ze speciaal voor jou even op een rijtje! 

1/ De oude Post-It op de muur

Jij bent een van de weinigen die zo goed voorbereid is. Jij weet dat al jouw vrienden al sinds de middelbare school niet zuinig omspringen met hun 4G en dat ze heel vaak bij jou langskomen. Dus 6 jaar geleden heb jij een Post-It op de muur gehangen zodat je maar heel weinig moeite moet doen om iedereen die erom vraagt, het Wi-Fi wachtwoord te geven (Zo wil jij leven: efficiënt en moeiteloos).  Het enige wat jij moet doen is wijzen naar de Post-It en je kan je weer concentreren op het drankspelletje dat jullie aan het spelen zijn.

2/ QR-code in de MyProximus app

Onder het motto: ‘Lui zijn is goed voor je mentale gezondheid’ (heb ik ergens gelezen op een sketchy website), haal jij gewoon jouw MyProximus app boven. Je vrienden vragen naar het Wi-Fi wachtwoord? Geen probleem, je laat hen gewoon de QR-code scannen in jouw MyProximus app en voilà, klaar. Iedereen is onmiddellijk verbonden met het Wi-Fi netwerk waarmee jouw GSM verbonden is! 

Ben je nog geen klant bij Proximus, maar ga jij binnenkort op kot? Dan raden wij jou aan om de Student Internet Kot aanbiedingen van Proximus eens te bekijken. Ze bieden niet alleen stabiele, maar ook snelle Wi-Fi aan tegen een redelijke prijs! Jouw voordeel: tot wel € 16,99 korting op jouw maandelijks abonnement voor 1 jaar. En zoals hierboven gezegd: je kan de Wi-Fi heel gemakkelijk delen met je vrienden via de QR-code!

3/ GSM naast elkaar houden

Er bestaat nog zo’n technisch snufje zoals hierboven, maar sorry, Android users, ik moet jullie even teleurstellen. Dit werkt alleen van het ene naar het andere Apple-product. Als jij en jouw vriend(in) beide een Iphone hebben, kan je jouw Wi-Fi wachtwoord ook heel gemakkelijk delen. Hou de GSM’s zo dicht mogelijk bij elkaar en ga alletwee naar Wi-Fi bij de instellingen. Er komt – normaal gezien, want soms laat de technologie het toch wat afweten – een melding dat de ene persoon zijn Wi-Fi kan delen met de andere persoon door er gewoon op te klikken! Gemakkelijker kan eigenlijk niet hé!

4/ De puzzelmethode

Je bent het beu dat je vrienden altijd om jouw wachtwoord vragen, dus je hebt je tijd gestoken in het maken van een rebus. Dat zal hen leren om hun 4G te verspillen aan swipen op Tinder. Je gaat zo te werk: je stelt een wachtwoord in voor je Wi-Fi netwerk die je zelf gemakkelijk kan onthouden, daarna maak je een korte rebus zodat je vrienden het wachtwoord zelf kunnen ontdekken. En laten we eerlijk zijn: op deze manier zal jij ook nooit jouw wachtwoord vergeten…


Zo, met deze tips ben je al een stuk slimmer en is het gemakkelijk om je Wi-Fi te delen met je vrienden die weer eens zonder 4G zitten. Dat gaat misschien nog gemakkelijker met de Student Kot Internet aanbiedingen van Proximus!

Written by Kotplanet

What do you think?