in , , ,

4 onverwachte dingen die je kunt doen met je Wi-Fi in het hoger onderwijs

@Pexels - Mikhail Nilov

Tijdens de studies, probeert elke student, die zichzelf respecteert, ervoor te zorgen dat men in zijn kot (of thuis, ondanks de aanwezigheid van de ouders) in het bezit is van een goede wifi.

Ah, die Wi-Fi… Soms geliefd vanwege het gemak, soms verafschuwd als het je in de steek laat tijdens een serie of een online game. Maar het is ook iets dat vaak wordt vergeten en door veel studenten als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Vandaag zetten Kotplanet en Proximus de zaken recht door te wijzen op de rechtmatige plaats van goede oude Wi-Fi: het goede leven voor studenten.

1/ Je taak op het laatste moment inleveren

Het is duidelijk dat je niet je hele leven opgesloten zit in je kot, dat je na je examens of zelfs tijdens lange weekenden graag in beweging bent en reist. Stel je voor, je bent op een tweedaagse citytrip, je bent onderweg en je realiseert je dat je je laatste opdracht niet hebt ingeleverd op het platform van je school/universiteit. Het is een ramp. Je citytrip staat op het spel en je jaar ook (oeps). Er is maar één oplossing: maak een Wi-Fi-hotspot met je smartphone. Dankzij Proximus 4G of 5G maak je van je smartphone een wifi-hotspotterminal. Geen nood, je document is net op tijd naar je leerkracht gestuurd.

Wat voor soort internetgebruikende student ben jij tijdens het jaar?

2/ Lessen volgen aan elke universiteiten ter wereld

Voordat je begint te zeggen dat je al genoeg hebt van je eigen universitaire/schoolse cursussen, denk dan eerst aan de voordelen. Nieuwe benaderingen, nieuwe docenten maar ook nieuwe manieren van werken. Ben je nog steeds niet overtuigd, maar wil je dolgraag aan Harvard of Boston gaan studeren zoals in je favoriete films en tv-series? Veel universiteiten bieden internationale online cursussen aan. Alles wat je nodig hebt is een goede Wi-Fi-verbinding en je bent in de Verenigde Staten! Een klein certificaat aan het einde van de cursus en je bent volledig opgeleid vanuit je eigen kamer.

3/ Online studeren met andere studenten

De examens komen er sneller aan dan je denkt, en een goede manier om te slagen voor je volgende sessie is door (misschien) van tevoren te beginnen met studeren. Het enige probleem is dat je vrienden niet in dezelfde stemming zijn als jij en liever willen genieten van het uitgaansleven en het mooie weer dat er weer aankomt. Dus daar zit je dan, alleen op je kamer, aan je bureau, je syllabus te lezen en samen te vatten. Niet erg motiverend, daar zijn we het over eens. Je komt al snel in de verleiding om je aan te sluiten bij de feestgangers die je maten zijn… Wat dacht je ervan om studiegenoten te vinden via Facebookgroepen of Discord-servers? Hiervoor heb je enkel een Wi-Fi-verbinding nodig en je hoeft alleen maar een paar visio’s te starten om samen te studeren. Een geweldige bron van motivatie die goed van pas zal komen.

4/ Een meer Feng Shui slaapkamer

Veel van de huidige studenten zijn zich niet bewust van een van de belangrijkste voordelen van een Wi-Fi-verbinding. De draadloze verbinding. En ja, er was een tijd dat je, om verbinding te maken met Adibou, ervoor moest zorgen dat alle kabels waren aangesloten en lang moest wachten voordat je met je moestuin kon beginnen (dat was de nostalgische minuut). Maar vandaag de dag… Stel je voor dat je een 10-persoons kot hebt met bekabelde verbindingen in elke kamer. Dat wordt een puinhoop. Tegenwoordig kun je met je Wi-Fi-verbinding een kamer hebben die ergens op lijkt. En dus een veel vrijere geest om te studeren. Je kunt zelfs een feng shui-bureau hebben zonder rondslingerende draden, omdat je laptop niet meer op de router hoeft te worden aangesloten. Als je een van de gelukkige studenten bent die een printer heeft, dan is die waarschijnlijk draadloos. Hij kan rechtstreeks verbinding maken met je smartphone om je samenvattingen uit te printen of scans te maken van de notities van je klasgenoten. Ligt er nog rommel in de opslagruimte die je als slaapkamer gebruikt? Veeg het eens goed schoon, anders kan zelfs de Wi-Fi niets voor je doen. 

Je moet toegeven dat de Wi-Fi al een paar keer je leven heeft gered. Dus probeer je kamer netjes te houden, je huiswerk op tijd in te leveren, op tijd te studeren en lessen in het Engels te volgen, en vergeet niet dat die goeie ouwe Wi-Fi er altijd voor je zal zijn.

What do you think?