in , , ,

5 dingen die je als student niet kunt doen zonder Wi-Fi

@Pexels - Mikhail Nilov

Het internet maakt zoveel deel uit van ons studentenleven dat we ons niet altijd realiseren hoeveel we het gebruiken in ons dagelijks leven. Of je nu een video bekijkt op YouTube of een online spel speelt in je kot, toegang tot internet is essentieel voor veel dingen. Als je weleens in een situatie hebt gezeten waarin je geen internettoegang had in je kot, dan heb je je waarschijnlijk gerealiseerd hoe vervelend dat kan zijn… Het spijt ons echt dat we die slechte herinneringen weer oproepen.

Daarom stelden Kotplanet en Proximus een lijst samen van 5 dingen die studenten thuis vaak doen en die ze niet zouden kunnen doen zonder wifi op kot of bij hun ouders thuis. Genoeg om je aan te moedigen om te investeren in goede wifi voor je kot of kotgenoot.

Zie hier 4 onverwachte dingen die je kunt doen met je Wi-fi in het hoger onderwijs.

1/ Je favoriete youtuber bekijken

Welke student kijkt geen YouTube-video’s op zijn computer terwijl hij op zijn kamer zit? Er is altijd wel een uitzondering die de regel bevestigt, maar over het algemeen volgen alle studenten bepaalde youtubers. Als je geen toegang had tot wifi in je kot, zou je nooit meer YouTube-video’s kunnen kijken, omdat je al je 5G in de eerste week van de maand hebt verbruikt. Je wifi Proximus neemt het over zodat je geen minuut hoeft te missen van alle onderhoudende en informatieve video’s. Zonder wifi zou je niet weten wat je favoriete youtubers aan het doen zijn, want geen wifi betekent ook geen sociale netwerken. Hoe kun je overleven zonder je dosis gossip?

2/ Maak je beste presentaties voor je groepswerk

Als het tijd is om je opdrachten in te leveren, ben je erg afhankelijk van de wifi. Zonder een goede wifi-verbinding kun je je huiswerk niet maken op je smartphone of je mondelinge presentaties niet uitvoeren. Je doet al je presentaties online zodat je live kunt werken met de andere groepsleden, maar je wilt ook een betrouwbare verbinding zodat je niet zonder opname komt te zitten. Slechte dingen gebeuren snel en je kunt niet helemaal opnieuw beginnen.  Het kan ervoor zorgen dat je vrienden boos op je worden, omdat ze al hun hoop op jou hadden gezet… Nu heb je geen wifi en geen vrienden meer voor je volgende groepswerk.

3/ Vind de beste zinnen om je crush te versieren met ChatGPT

Je zit rustig in je kot of slaapkamer en je ontvangt eindelijk een berichtje van je crush. Op dat moment word je overmand door geluk. Maar deze keer wil je nadenken voordat je handelt. Je hebt de juiste zin nodig om hem/haar onder je charme te krijgen ! Maar om een originele pick-up line te vinden, heb je een beetje hulp nodig. Dus beslis je om je computer aan te zetten en ChatGPT te bellen. Het enige probleem? De wifi in je kot doet moeilijk en je kunt dus geen zoekactie starten. Je probeert de pagina te vernieuwen in de hoop op een wonder, maar het werkt nog steeds niet. Nou… je zult niet in staat zijn om de top 10 zinnen te ontdekken om je soulmate te charmeren… Dat is jammer voor jou, de liefde zal moeten wachten.

4/ Speel de beste online spelletjes

Als je een student bent die graag gamet, is dit misschien het eerste idee dat in je opkwam toen je dacht aan een activiteit die je niet kunt doen zonder wifi. Stel je eens voor dat je geen online spelletjes meer kunt spelen wanneer je maar wilt, wanneer je ’s avonds in je kot bent. 

Nou, we kondigen het je aan… Gedaan met online spelletjes, maar je kunt altijd nog terugvallen op bordspellen. Ja, het is waar dat als je alleen bent, het minder praktisch is. Je moet echt teleurgesteld zijn! Misschien moet je overwegen om te investeren in een goede internetverbinding, zodat je weer online spelletjes kunt spelen. Je zal eindelijk weer hopen op een plaats in de ranglijst, aangezien je verbinding je niet meer loslaat in het midden van een spel.

5/ Videochat met je maten voor een kwaliteitsvolle kleding HAUL

Nog iets wat je niet kan doen als je geen wifi hebt en ervoor kan zorgen dat je gefrustreerd geraakt… Je komt net uit je maandelijkse shopsessie en je bent nog maar net over de drempel van je kot. Je hebt twee outfits gekocht waarvan je niet zeker weet welke je gaat dragen op het studentenfeest dat vanavond plaatsvindt.  Je zou graag de mening van je vrienden willen horen over welke het beste is, maar zonder wifi wordt het moeilijk om hun gefundeerde meningen te weten. Je wilt een meeting starten op Zoom zodat je je beste catwalk kunt tonen. Zonder Wi-Fi zul je het moeten doen met het sturen van een simpele foto, of erger nog… je zult zelf moeten kiezen… Goede of slechte keuze? Moeilijk te zeggen. Deze situatie zal zich waarschijnlijk keer op keer herhalen zolang je geen wifi hebt in je kot…

Ziezo, nu heb je genoeg redenen om te investeren in een goede wifi-verbinding in je kot of woning. Zo kun je je favoriete youtubers volgen op je computerscherm. Je zal zelfs kunnen flirten met je crush dankzij Chat GPT, of een modeshow kunnen geven die Fashion Week waardig is in HD-video met je vrienden terwijl je je favoriete online spelletje speelt. En je kunt tenminste bevestiging krijgen van je vrienden over de juiste outfit voor je feestje.

What do you think?