in ,

Welke eerste stappen moet je zetten als je op kot gaat?

@Pexels - Rodnae Productions

Je hebt je besluit genomen: dit jaar ga je op kot! Je wil je beste leven gaan leiden in een andere stad met je vrienden en nieuwe kotgenoten. Je hebt je koffers gepakt, je ouders vaarwel gezegd, en je kijkt uit naar de kotfeestjes, eten wat je wil en wanneer je maar wil, je kamer inrichten zoals jij het in je hoofd hebt en de vrijheid. Maar dit kan ook allemaal een beetje beangstigend zijn, toch voor sommigen onder ons. Ben je wel echt klaar om zo onafhankelijk te zijn (maar in het weekend toch eventjes terug thuis te zijn om je was te laten doen, dat moet ook gebeuren natuurlijk)? 


Om dit te weten te komen, biedt Kotplanet jou een klein beetje hulp en gaan we samen met jou door de essentiële zaken die je moet weten voor je op kot gaat.

1/ Omring jezelf met echte vrienden

Je kijkt er echt naar uit om op kot te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Je hebt er misschien nu nog geen last van, maar dit alles kan een hele verandering zijn voor jou. Je gaat heel veel nieuwe mensen leren kennen, maar ook veel meer verantwoordelijkheid krijgen over je eigen leven. Nu ja, eten, winkelen, luieren en een beetje studeren dan… Omring je dus met goede vrienden en beleef deze stappen van onafhankelijkheid ten volle.

2/ Wie kan ik wanneer bellen? 

Je voelt je misschien klaar om alleen op kot te gaan, maar je moet nog steeds goed voorbereid zijn en weten met wie je wanneer contact kan opnemen als dat nodig is. Ook al wil je niet aan het ergste denken, op kot kan er ook vanalles mislopen. Een probleem op je kamer, een feestje dat slecht afloopt of een probleem met een kotgenoot kan heel snel gebeuren. Heb je het nummer van je kotbaas of wonen je ouders niet heel ver? Zorg ervoor dat je weet wanneer je wie moet of kan contacteren. Dit voorkomt onnodige stress voor jou, maar ook voor je ouders!

3/ Kwaliteit van de Wi-Fi is een must!

Jouw eigen plekje hebben is een nieuwe stap: je kan vrienden uitnodigen wanneer je maar wil, uitgaan wanneer dat voor jou het beste uitkomt en ten volle genieten van je jonge leven. Maar als je deze tijd moet doorbrengen met het klagen over je computer omdat je geen Netflix kan kijken of dat TikTok’s niet willen laden, is dat geen pretje en wordt het vervelend. Om dit te vermijden, raden wij jou aan om de Student Kot aanbiedingen van Proximus te bekijken. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, bieden ze fantastische en vrijblijvende aanbiedingen aan voor snel, goedkoop en vooral gebruiksvriendelijk internet. Bovendien krijg je een jaar lang €16,99 korting per maand op jouw abonnement. Hiermee kan je genieten van lange filmavonden met jouw kotgenoten en gekke Fifa-toernooien. Klinkt dat niet fantastisch?

4/ Uitgerust zijn om te koken

Dit is heel belangrijk. Je zal honger hebben als je terugkomt van school, als je vrienden over de vloer hebt of zelfs ‘s nachts als je terugkomt van een feestje. Dus zorg ervoor dat je eten in huis hebt dat je gemakkelijk kan klaarmaken. Anders zal je iedere avond iets moeten bestellen en dat is niet de beste manier om je solo-leven te starten. Je hebt niet de uitrusting van een chef-kok nodig. Als je genoeg hebt om pasta te maken, zet je al een stap in de juiste richting.

5/ Zorg voor ‘the essentials’ voor je op kot gaat 

De eerste dagen, vooral als je verhuist, gaan vaak heel snel. Oh ja, vergis je niet, verhuizen naar je kot is een hoop werk! Je gaat over en weer, verhuist dozen en richt je kamer in om het zo gezellig mogelijk te maken. Je zal dus echt geen tijd hebben om  naar de winkel te gaan omdat je toiletpapier of shampoo bent vergeten. Dus, voordat je het huis verlaat, sla je spullen in (bedank mama of papa voor de laatste koopjes) en maak een lijstje van de de dingen die je eigenlijk altijd gebruikt, zodat je niets vergeet.

Nu ben je officieel klaar om het huis te verlaten en je beste leven te leiden! Nu kan je genieten van avondjes uit, late etentjes met kotgenoten, spelletjesavonden en Netflix-dates. Maar dat kan alleen als je een goede verbinding hebt. Daarvoor kan je rekenen op de Student Kot aanbiedingen van Proximus. Snel, goedkoop en perfect voor als je student bent.

Written by Kotplanet

What do you think?