in , , ,

3 koffierecepten voor een pauze tijdens je studententijd

Als je aan het studeren bent, lijkt je leven soms tegen 100 kilometer per uur te draaien. Tussen de lessen, studentenjobs, feestjes en activiteiten met vrienden of kotgenoten heb je niet altijd tijd om uit te rusten. Dit is de reden waarom je een grote fan werd van koffie. In al zijn vormen ben je er dol op. En omdat we je bij Kotplanet natuurlijk goed kennen, stellen we je 3 koffierecepten voor met Senseo® om je een welverdiende pauze te bieden tijdens je studententijd.

Kotplanet en Senseo® geven 5000 koffiemachines weg aan studenten! Check de data in jouw studentenstad van 4 tot 18/10/23

1/ Als je zin hebt om je op te vrolijken: een karamel cappuccino

Heb je een strakke deadline voor het einde van de week? Ben je aan het studeren of bezig met een deadline die aan het einde van de week klaar moet zijn? Als je behoefte hebt aan een beetje troost en een kleine oppepper, dan kan je hier het recept vinden voor een heerlijke karamel cappuccino. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 Senseo® Cappuccino Karamel pad
 • 5 cl karamelsiroop (of gewoon vloeibare karamel)
 • Een bus slagroom
 • Cacaopoeder (optioneel)

Voeg in een grote tas je karamel toe en giet er je Senseo® Cappuccino Caramel in. We raden je aan geen suiker toe te voegen, want de karamel geeft je al een lekkere zoete smaak. Neem nu je bus slagroom (Waarvan je stiekem al aan het snoepen bent, we hebben je al door) en vul je tas goed. Oh ja, bij Kotplanet zijn we fijnproevers. Wij zouden dus zeker nog wat cacaopoeder over de slagroom strooien. Dit is de ultieme boost die je nodig hebt om te studeren!

2/ Wanneer je op zoekt bent naar een verfrissing: de iced vanilla latte

Je bent onderweg naar de bib of je studentenjob, het is superwarm en je verlangt naar een heerlijke ice coffee… Kotplanet kent dat gevoel en weet hoe moeilijk het is om een goede ijskoffie te vinden die snel te maken is. Daarom hebben we dit recept voor vanilla iced coffee bedacht! Je hebt hiervoor nodig:

 • 1 Café Latte pad van Senseo® 
 • Veel ijsblokjes
 • 1 theelepel honing
 • 5cl vanillesiroop
 • 1 shaker (optioneel)

Begin met het inschenken van je Senseo® Café Latté . Om de koffie af te koelen kan je hem een tijdje in de koelkast laten staan, of in een shaker met ijsblokjes doen om het sneller te laten gaan (je schudt en haalt de ijsblokjes eruit om te voorkomen dat ze smelten in je koffie). Opgepast, als je wil dat je koffie zoet is, moet je je zoetstof erin doen voordat hij koud wordt! Voor dit recept stellen we honing voor, maar dit kan je eventueel vervangen door suiker. Doe alles in een groot glas (of reisbeker als je onderweg bent naar je vrienden) gevuld met ijsblokjes en geniet van deze frisse boost.

3/ Als je zin hebt in een cocktail: de cold brew tonic

Dit is een nogal verrassende mocktail, dat geven we toe, maar het zal snel één van je must-haves worden op feestjes, of om jezelf te trakteren als je terugkomt van de les. Ultra verfrissend maar ook dorstlessend. Als je dit aan je vrienden serveert, word je ongetwijfeld de ster van je kot. Om de cold brew tonic te maken, heb je nodig :

 • 10 cl van een Senseo® Extra Strong koffie
 • 1cl rietsuikerstroop (voor een beetje zoetigheid) 
 • 5cl klassieke tonic

Voor je de cocktail begint te maken, moet je je koffie even laten afkoelen in de koelkast (of je kan de shaker-truc gebruiken die we je hierboven gaven). Meng de siroop en tonic in een groot glas met veel ijs voor je de koffie erbij giet. Een klein muntblaadje ter decoratie en klaar is je verrassende boost. Een heerlijke koffiesmaak, pittig dankzij de tonic, maar zoet door de rietsuikerstroop.

Als je het nog wat pittiger wilt maken, kan je een beetje alcohol toevoegen (we zeiden een beetje, alright). Over het algemeen raden we je whisky aan, maar bij Kotplanet hebben we een kleine voorkeur voor gin. Met mate natuurlijk, we hebben je gewaarschuwd.

What do you think?