in , , ,

Hoe maak je je eigen coffee corner op kot? 

@Kotplanet

Of het nu is om je medestudenten te verwelkomen tussen de middaglessen door, om aan het eind van een drukke dag even alleen koffie te drinken of om een pauze te nemen tijdens je lange studiedagen, tegen een kopje koffie zeg je nooit nee. Niets beter dan een eigen coffee corner op je kot dus! Woon je alleen, maak je koffiehoekje dan naast een kleine zetel om het jezelf gemakkelijk te maken. Maar als je met meerderen op kot samenwoont, hoor dan eens bij je kotgenoten of ze interesse hebben in een gemeenschappelijke coffee corner. Als je eenmaal de perfecte plek hebt gekozen, kan je beginnen met het maken van dat gezellige hoekje. Om je te helpen, zijn hier 5 tips over hoe je het perfecte koffiehoekje maakt in je studentenkot.

1/ Kies voor duurzame koffie

Bij het inrichten van een kwaliteitsvolle coffee corner gaat het om de producten die je gaat gebruiken. Of je nu een grote koffieliefhebber bent of een occasionele koffiedrinker, probeer te kiezen voor koffie van goede kwaliteit en liefst ook nog duurzaam. Maar wat betekent “duurzame koffie”? Duurzame koffie wordt gemaakt op een verantwoorde manier, met respect voor de planeet en de mensenrechten van de boeren en de arbeiders. Kies voor Senseo®-koffie, die gecertificeerd is door Rainforest Alliance en dus al deze waarden respecteert. Last but not least, laat eindelijk het idee los dat je voor duurzame koffie veel geld moet betalen. Duurzame koffie is zeker niet alleen verkrijgbaar in koffiespeciaalzaken, dus je kan perfect van je koffie genieten terwijl je je normen en waarden respecteert.

2/ Kies een kleine machine

Het tweede belangrijke punt na het kiezen van je koffie is de keuze van je koffiemachine. Je hebt een machine nodig die bij je stijl past, die de juiste afmetingen heeft om in je kleine kamer te passen, maar die ook betaalbaar is. Wij raden je aan om een neutraal gekleurde koffiemachine te kiezen, zodat hij past bij alle accessoires die in je koffiehoekje aanwezig zijn. En het leukste gedeelte? Vergeet niet om je koffiemachine een naam te geven, want jullie gaan samen nog veel onvergetelijke momenten beleven. Er is nog één belangrijk punt om van je lijstje af te vinken: je wilt ook een koffiezetapparaat dat milieuvriendelijk is. De Senseo® Viva Café Eco is gemaakt van meer dan 75% gerecycled plastic en verbruikt 28% minder energie. Een goede manier om je coffee corner aan te kleden met een machine die ultra-stijlvol is, maar toch in lijn is met je consumptiegewoonten.

3/ Zorg voor mooie potjes en tasjes

Zelfs als je team zwarte koffie bent, voorzie potjes voor suiker, melk, koekjes en chocolade. Zo kan je meer heerlijke koffies maken voor het geval je moe wordt of om een gast een plezier te doen (omdat hij nog niet toe is aan zwarte koffie). Vergeet niet twee kleine goed afsluitbare potjes te hebben : ééntje om de nieuwe pads in te bewaren, een tweede voor de gebruikte pads. Zo voorkom je dat je overal koffie morst en dat er pads rondslingeren. Wat doe je met je gebruikte pads? Je kan je Senseo®-pads op een industriële composthoop gooien.

4/ Voorzie meerdere koffiesmaken

Je kan de smaak van je tasje koffie beïnvloeden door de soort koffie die je kiest, maar evenzeer door de toppings die je toevoegt. Om je koffiehoekje volledig te maken, moet het voldoen aan al je behoeften en dus aan al je humeuren van de dag. Een Senseo® Extra Strong  om de dag te beginnen. Eenvoudig en doeltreffend als je haast hebt. Een lekkere maar toch lichte koffie om na je lunch te drinken? Kies dan voor een Senseo® Cappuccino Caramel. Vergeet de cafeïnevrije koffie om 17.00 uur niet zodat je ‘s nachts de slaap kan vatten (oeps). Aarzel niet om te experimenteren met recepten op basis van koffie om je dag leuker te maken. Zwarte koffie is goed, maar met een lekker koffierecept kan je iedereen verrassen!

5/ Plaats rekken om ruimte te besparen

We zijn er zeker van dat je je afvraagt: “Kotplanet is lief en zo, maar waar kan ik dit allemaal zetten in mijn kamer van 12 m²? Onze hack : wandrekken installeren, zodat je je tassen en potjes erop kunt zetten. Dit zal een gezellige en georganiseerde sfeer geven aan deze magische plek, maar vergeet niet je kotbaas vooraf om toestemming te vragen. Kies verder een stabiel meubelstuk om je machine op te plaatsen. Vermijd een glazen dienblad dat veel lawaai maakt wanneer je je machine gebruikt. Je kan ook mooie etiketjes op de rand van de planken plakken om te voorkomen dat je kotgenoot je inrichting overhoop haalt. Hierop kan je bijvoorbeeld schrijven : “Kopjes, pads, suiker, koekjes en lepels en niet in een andere volgorde, oké?”. 

Nu ben je klaar om je eigen coffee corner te maken. Een plek waar je veel aan zal hebben om je een boost te geven tijdens die moeilijke ochtenden of middagen vol twijfels. Maar het zal je kot ook een gezellige uitstraling geven. Jouw kot wordt ongetwijfeld het gezelligste plekje waar jij, je kotgenoten en je vrienden samen kunnen komen een kopje koffie te drinken!

What do you think?