in ,

5 activiteiten voor studenten op het openbaar vervoer

@Pexels - El Gringo Photo

Pendelstudenten, deze is voor jullie! Ben jij lang onderweg naar de campus? Sommige studenten zijn zelfs langer onderweg dan dat ze les hebben. Dat is geen fijn gevoel. Tijdens die langdurige rit naar campus wil je je ook bezighouden, maar je weet niet altijd goed wat je kan doen. Geen zorgen! Kotplanet geeft vijf activiteiten voor studenten op het openbaar vervoer.

1/ Muziek of podcasts beluisteren

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende activiteit. Veel studenten luisteren op weg naar de les naar hun favoriete muziek of een leuke podcast. Het is een hele goede manier om je ochtend rustig op gang te laten komen en nog even te ontspannen vooraleer je enkele uren in de aula zit. Podcasts kunnen daarnaast ook helpen om nieuwe inzichten en kennis te verwerven over onderwerpen die je interessant vindt.

2/ Een boek lezen

Wanneer je op het openbaar vervoer zit, is er maar weinig dat je kan doen tussen het op- en afstappen. Daarom kan het goed zijn om een boek te lezen. Net als bij muziek en podcasts heb je ook hier een ruime keuze. Gelovige studenten kunnen, bijvoorbeeld, voor het heilige schrift van hun religie gaan, terwijl andere studenten misschien liever een zelfzorgboek, roman of zelfs manga lezen. Het lezen van boeken is niet enkel ontspannend, maar het zorgt er ook voor dat je niet steeds op je telefoon kijkt of hele tijd het uur in de gaten houdt.

3/ Studeren

Natuurlijk zijn er ook nog steeds examenperiodes. Tijdens deze drukke en stressvolle periodes kan het een goed idee zijn om je reistijd op het openbaar vervoer te gebruiken voor je studies. Wanneer je effectief het examen hebt, dan kan je best nog even je samenvatting doornemen. Ook wanneer je nog geen examen hebt, kan je je reistijd gebruiken om je cursusmateriaal te organiseren en eventueel al te beginnen samenvatten. Zo heb je thuis ook nog even wat vrije tijd tijdens de blokperiode.

4/ To-do-lijstje afwerken

Het leven van een student kan best druk zijn. Als je als pendelstudent ook nog eens een aardige tijd onderweg bent, dan kan je deze tijd ook gebruiken om je to-do-lijstje af te werken. Misschien heb je wel enkele schooltaken die je weldra moet inleveren of mogelijk heb je andere dingen die je nog in orde moet brengen. Je reistijd van en naar de campus kan daarom een geschikt moment zijn om deze stapel to-do’s af te werken, zodat je niet overweldigd geraakt van al wat je nog moet doen.

5/ Socializen

Tot slot kun je je reistijd ook gebruiken om te socializen met medereizigers of met vrienden. Wie weet geraak je wel aan de praat met iemand die naast je zit, maar misschien reis je wel met je beste vriend(in). Ook een telefoontje of sms’je naar andere vrienden die je al een tijd niet meer hebt gehoord. Wat het ook is, socializen kan een leuke manier zijn om je reistijd in te vullen en je niet te vervelen.

Met deze vijf activiteiten hopen we dat je je nooit meer zal vervelen op weg van en naar de campus. Het kan best een lange rit zijn, maar door je ontspannen en bezig te houden, kan het alleszins wat sneller voorbij lijken te gaan. Veel plezier! 📖

Wil je meer activiteiten voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?