Mobiliteit

Vier tips voor een meer verantwoorde studentenmobiliteit

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu, maar als student is het niet altijd eenvoudig om makkelijke, snelle en goedkope oplossingen te vinden. Ons advies is om met het meest simpele te beginnen, verander gewoon je mobiliteit! Wil je naar huis, een avondje stappen of op je werk geraken, wij hebben oplossingen voor je! 

1/ Korte afstanden

Zelfs als het verleidelijk is om langer in bed te blijven en snel de bus te pakken om ter plaatse te geraken, denk er dan aan om korte afstanden, van minder dan 30 minuten, te voet af te leggen. Ten eerste is wandelen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Wandelen is een geweldige manier om wat sport in je toch al drukke dag in te passen. Het vergt niet al te veel inspanning en je kunt je hoofd leegmaken. Het kost je niets!

2/ Fiets of elektrische step

Als de afstand te groot is om te wandelen of je hebt er gewoon geen zin in, denk dan aan de alternatieven die de grote studentensteden bieden. Je vindt wel een fiets of een step op de hoek van je straat. Of nog beter, je goeie ouwe fiets die je op je kot kwijt kunt, kost je nóg minder! En het is soms nog sneller dan met het openbaar vervoer. Teruggaan naar je kindertijd, niks mis mee 

3/ Openbaar vervoer 

Als je echt niet ziet zitten om te zweten of als het slecht weer is, is het openbaar vervoer nog steeds een van de beste alternatieven, vooral als je de hele stad door moet. En, je weet het vast wel, je krijgt korting als je student bent. Bovendien zorgt het ’s nachts na een feestje voor een geruster gevoel. 

4/ Trein om het land te doorkruisen 

Als je teruggaat naar huis, als je verschillende steden of het hele land moet doorkruisen, is het verleidelijk om dat met de auto te doen als je centen hebt, maar de trein is nog steeds het beste alternatief voor jou en voor het milieu.

En studententarieven zijn altijd voordeliger, zo hoef je je brandstoftank van je auto niet vol te gooien! We raden je zelfs aan om de trein te reizen en leggen hier uit waarom aan de hand van zes redenen. 

Ik hoop dat je met deze tips de auto wat vaker in de garage laat staan, om volop in te kunnen zetten op duurzamere verplaatsingen. Een duwtje in de rug om op een eenvoudige manier je steentje bij te dragen aan het milieu, toch? 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite