in ,

Waar kan ik cultuur opsnuiven in Gent?

@Pexels - Josh Sorenson

Ben jij een student in Gent en ben jij Overpoort even beu en wil je wat cultuur opsnuiven in deze mooie, culturele stad? Dat kan! Kotplanet geeft je in dit artikel een klein overzicht, er zijn er natuurlijk nog veel meer, van wat je allemaal kan vinden in Gent om je honger naar cultuur te stillen. 

1/ Muziek

 1. Capitole Gent
  1. Het Capitole in Gent is een theater – en evenementenzaal aan het Zuid. Als je ooit eens naar een concert wil van een grote Belgische naam, kan je waarschijnlijk terecht in het Capitole. 
 2. Opera Gent
  1. Dit spreekt een beetje voor zich. Ben jij fan van opera? Zoek eens op hun website welke concerten er binnenkort zijn!
 3. VIERNULVIER
  1. VIERNULVIER is een eigenlijk een manusje-van-alles. Je kan er terecht voor verschillende soorten concerten. Neem maar eens een kijkje in hun programmagids!

2/ Film

 1. Sphinx Cinema
  1. Sphinx Cinema kan je vinden op de korenmarkt. Hier vind je vooral minder commerciële films en wat meer arthouse films. 
 2. Studio Skoop
  1. Studio Skoop ligt aan het Sint-Annaplein, achter het Capitole. Dit filmhuis toont films uit alle hoeken van de wereld. Velen ervan vielen zelfs internationaal in de prijzen!
 3. KASKcinema
  1. KASKcinema, is de cinema van (je raadt het nooit) het KASK. Deze is voor echte filmliefhebbers. Ze vertonen films die heel zelden in het algemene circuit aan bod komen. 

3/ Musea

 1. Design Museum Gent
  1. In het Design Museum kan je momenteel niet terecht. Het is gesloten tot 2024 omdat ze heel wat vernieuwingen willen doen, maar hier kan je meestal terecht voor verschillende exposities die te maken hebben met design.
 2. MSK Gent
  1. Het Museum voor Schone Kunsten is een relatief algemeen museum. Hier kan iedereen genieten van verschillende soorten kunst. Ook hebben ze altijd speciale exposities. 
 3. Museum Dr. Guislain
  1. ‘In alles wat het Guislain doet staat psychisch welzijn centraal’. Zo omschrijft het museum zichzelf. Hier kan je meer leren over de geschiedenis van de psychologie. En het is echt interessant! (Dit is stiekem mijn favoriet museum hihi)

4/ Dans

 1. Ballet Vlaanderen
  1. Dit hangt een beetje samen met de opera van Gent. Je kan ze beide vinden in hetzelfde gebouw dichtbij de Kouter. Misschien kan je er wel een avondje ballet van maken binnenkort? 
 2. Kabinet K
  1. Dit is een dansvereniging die danst met professionele dansers en kinderen. Misschien kan je daar eens auditie doen als je graag danst? 

Is je honger naar cultuur een beetje gestild? Ga zeker op zoek naar deze plekjes en geef ze een mooi plaatsje in je hart. Kijk ook uit naar studentenkortingen, want die zullen er ongetwijfeld zijn! Ze zien heel graag studenten komen. Enjoy the show! 

Vind ons op Instagram!

What do you think?