GentStudentengids

Waar kan ik in Gent naartoe als ik in een zoete eetbui ben?

Chocolade, ijs, koekjes, snoep, frozen yoghurt, donuts… mmm. Begin je al te watertanden bij deze woorden? Dan heb jij het juiste artikel aangeklikt. Ben je al een tijdje een student in Gent? Dan zal je deze lekkere zaken al langer kennen, maar misschien vind je hier nog enkele verborgen schatten. In dit artikel geeft Kotplanet enkele lekkere adresjes om vingers bij af te likken!

1/ Je kan niet iedereen gelukkig maken, je bent geen reep chocolade…

Chocolade, je bent een grote fan of je bent het niet. En voor al degene die bij het zien van deze titel al water in de mond kregen, heb ik het perfecte plaatsje voor jou! ‘Mayana Chocoladebar’ heeft niets anders dan… chocolade. Brownies, milkshakes, fondues… allemaal gemaakt van maar één ingrediënt (jaja, ik weet het, er zullen wel nog dingen bijzitten, maar je snapt me wel). Wil je dit wel allemaal eens proeven? Het is heel gemakkelijk te vinden en het is midden in de studentenbuurt! 

2/ Life is short, eat meringue first

Ik zal maar onmiddellijk met een de deur in huis vallen: ‘Au Merveilleux de Fred’ heeft de beste meringue gebakjes die er bestaan. Naast dat, hebben ze ook wafeltjes en andere gebakjes. De mooie luster hangt te glinsteren in het midden van de zaak. Je kan dus zeker niet missen als je op weg bent van het Sint-Pietersplein naar de Korenmarkt. 

3/ ‘Bake’ the world a better place

En dat doet ‘Julie’s house’, de wereld een betere plek maken met haar lekkernijen. Ze is zo populair dat ze zelf twee vestigingen heeft in Gent. Taartjes, cupcakes, koffie… Je kan er alles vinden om er een gezellige middag met vriendinnen van te maken. Zeker als het een druilerige dag is. Ook voor ontbijt kan je terecht bij Julie’s house. En wat misschien nog het meest unieke is: je kan er naartoe voor afternoon tea en ze serveren echte scones! Je waant je even in Groot-Britannië!

4/ Je kan geluk niet kopen, maar wel een frozen yoghurt

Zeg alsjeblieft niet dat je een gewoon ijsje verkiest boven frozen yoghurt? Er gaat oprecht niets boven deze lekkernij met al zijn toppings en sausjes. Allez dan, ik zal je niet doodschieten als dat toch op de tweede plaats komt. Dat kan misschien komen omdat je het concept niet zo goed snapt. Ik zal het je even uitleggen: je kiest een smaak (naturel, soya, stevia, framboos…) en een formaat (small, normaal, large…). Afhankelijk van de grootte van jouw potje, kan je enkele toppings kiezen. Dat kan gaan van stukjes oreo, tot aardbeien, tot mini-marshmellows… alles wat je maar kan bedenken! Daarna kies je een gratis sausje en voilà, jouw froyo is klaar! Smakelijk!

Voilà, ik denk dat je zo je zoete eetbui wel kan overwinnen. Laat ons zeker weten op onze Instagrampagina wat je er van vond!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite