in ,

Leuke activiteiten om te doen met je kotgenoten in Gent

@Pexels - Eva Andria

Schiet jij goed op met je kotgenoten of kan er juist wel wat meer leven in de brouwerij komen? Lees dan zeker verder, want dit artikel geeft je enkele leuke groepsactiviteiten die je allemaal kan doen in het hartje van Gent! Geen excuses meer dus!

1/ Escape room

Als dit niet de leukste activiteit ooit is om te doen met je kotgenoten, dan weet ik het ook niet meer. Samen puzzels oplossen en op tijd uit de kamer proberen te geraken is spannend, entertaining en fun. Misschien is het wel nog toffer als je ervoor iets gedronken hebt (alhoewel, dan bestaat de kans dat je er niet meer uitgeraakt op tijd). 

Er zijn heel veel verschillende soorten in Gent: griezelig, spannend, mooie escape rooms… Voor ieder wat wils! Zorg wel dat je samen de beslissing neemt zodat het voor iedereen leuk is!

2/ Karting en karaoke

Voor de durvers onder ons, ga eens karten! Met een hoog aantal kilometers per uur door de bochten scheuren, klinkt dat als muziek in jouw oren? Een beetje buiten het centrum van Gent kan je een heel toffe kartbaan vinden. Het kost wel wat geld, maar hey, wat is er nu belangrijker dan een leuke namiddag met je kotgenoten? Misschien kan je daarna nog iets drinken of eten daar? 

In datzelfde complex kan je ook karaoke doen. Hoe leuk is dat? Gooi alle schaamte buiten en zet je keelgat open. Zing mee met Beyoncé, One Direction, Taylor Swift… Plezier gegarandeerd. 

3/ Boottocht/vlot

Stel je voor: een drankje, een hapje, wat muziek en leuke kotgenoten. Wat moet je nog meer hebben? Een boot, natuurlijk! In Gent kan je zelf een bootje of een vlot huren om op een warme zomerdag of een zonnige herfstdag een uitje te doen met je kotgenoten. Laat iedereen een drankje en hapje meebrengen en get this party started!

4/Kroegentocht

Grote kans dat je dit al eens gedaan hebt,maar geef er deze keer een twist aan: laat iedere kotgenoot een café kiezen en schrijf ze op. Print daarna een kleine kaart van Gent en maak er een echte tocht van. Connect the dots, maar dan met cafés in Gent! Volgens mij geraak je op plaatsjes die je nog nooit heb gezien! 

Heb jij wat inspiratie gekregen door het lezen van dit artikel en zie je deze activiteiten wel goed komen met jouw kotgenoten? Leg dan nu heel snel een datum vast, want hoe vroeger, hoe beter! Laat ons weten op Instagram hoe jullie uitstapje was! Wij zijn echt heel benieuwd 🙂 

What do you think?