in

Op zoek naar je eerste appartement? Hier alvast vijf tips!

@Pexels - Chait Goli

Denk je erover om binnenkort je eerste appartement te huren, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Dat is normaal, je eerste zoektocht naar een appartement is niet niks! Gelukkig zijn we er om je bij deze zoektocht te helpen en te adviseren. We geven vijf tips om het allemaal wat makkelijker voor je te maken!

1/ Bepaal een budget

Het belangrijkste dat je moet beslissen, is een budget. Stel een duidelijk budget vast. Zo kun je je zoektocht beter afstemmen en ga je je niet rot voelen als je advertenties ziet met supermooie appartementen die je je toch niet kunt veroorloven. Daarna kun je met een huisgenoot misschien gaan voor een appartement die wat duurder is, omdat je dan niet alle huur alleen hoeft te betalen. 

2/ Neem een kijkje op vastgoedwebsites

Als je je kansen wilt vergroten om een appartement te vinden die je leuk vindt en die bij je past, moet je een kijkje nemen op vastgoedwebsites. Als je immers maar op één website kijkt, mis je misschien een aantal geweldige aanbiedingen of prachtige appartementen, en dat is zeker niet de bedoeling!

3/ Kijk volgens je criteria

Heb je geen specifieke criteria, geen probleem. Maar heb je die wel, zoek dan volgens die criteria. Door criteria vast te stellen krijg je een kleinere keuze aan aanbiedingen, wat het makkelijker maakt om HET appartement te vinden die bij je past. Als je te veel criteria hebt, loop je immers het risico (bijna) niets te vinden dat bij je past.

4/ Besteed aandacht aan details

Als je een appartement hebt gevonden die je bevalt en je gaat die bezichtigen, let dan op de details. Het zou zonde zijn om een appartement te huren die problemen heeft zoals lekken, schimmel, schade …

5/ Stel vragen

Wanneer je een appartement gaat bezichtigen, stel dan zeker vragen aan de hand van je criteria. Vraag bijvoorbeeld of huisdieren zijn toegestaan, wie de buren zijn, of er veel winkels in de buurt zijn … Zo kun je er achteraf met een relaxter gevoel gaan wonen als je besluit dat appartement te nemen.

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?