Partner
Fairebelgoed etenLIFESTYLEPartner

Studentenrecept: Pastagratin met een tartiflette twist

Pasta-gratins, dat ken je als student toch wel? Zeker weten! En je bent vast ook een groot fan van tartiflette in de winter (gedurende je studententrip bijvoorbeeld). Wat als Fairebel je nu de perfecte mix van die twee toppers aanbiedt? De pastiflette! Een maaltijd waar je van geniet zonder overdrijven, maar vooral eentje om samen met je beste vrienden te delen terwijl jullie je voorbereiden op de vakantie die eraan komt.

Ingrediënten (voor 2-3 studenten):

  • 200 g pasta (penne, fusilli, coquillettes…) Of crozets, als je echt voor de volle ervaring wilt gaan
  • 100 g gerookte spekblokjes (of gerookte tofu voor een vegetarische versie)
  • 1 ui
  • 10 cl Fairebel volle melk
  • 100 g Fairebel kaas (plakken of geraspt)
  • 10 cl crème fraîche
  • Peper, nootmuskaat

Geheim ingrediënt made in Kotplanet: een teentje knoflook over de schaal wrijven voor een nog authentiekere smaak!

Instructies van het recept

1/ Kook de pasta

  • Doe de pasta in een pan met gezouten kokend water en kook ze al dente (ongeveer 1 minuut korter dan de tijd op de verpakking, let goed op hè).
  • Giet ze af en zet opzij.

2/ Bereid de vulling

  • Snijd de ui fijn en bak deze samen met de gerookte spekblokjes in een pan tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Voeg peper en een snufje nootmuskaat toe.

3/ Maak het romige mengsel

  • Meng de Fairebel volle melk met de verse room.
  • Voeg de helft van de Fairebel geraspte kaas toe en verwarm langzaam tot het gesmolten is.

4/ Stel de gratin samen

  • Wrijf een teentje knoflook over de bodem van de ovenschaal voor extra smaak.
  • Doe de pasta in de schaal en voeg de ui-spek vulling toe.
  • Meng het met het romige kaas mengsel.
  • Leg plakken of geraspte Fairebel kaas bovenop voor een heerlijk gratinerend effect.

5/ Bak in de oven

  • Bak de gratin 15-20 minuten in de oven op 200°C, totdat de kaas goed gesmolten en goudbruin is.

Bonus tip van het team: Voor een extra krokant laagje, voeg wat paneermeel toe bovenop de gratin voordat je hem in de oven zet.

En, wat vind je van het resultaat? Kotplanet en Fairebel weten zeker dat je een succes hebt behaald met je pastagratin met een tartiflette twist. Serveer het met een salade voor wat extra frisheid. Zorg er wel voor dat je genoeg hebt, want je vrienden zullen moeilijk kunnen stoppen (oeps). Smakelijk eten!

Le label producteurs - le produit équitable Het producentenlabel - het fairtradeproduct

Jouw reactie ?

Related Posts

Meer berichten laden Laden...Geen berichten meer.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite