in ,

Dit zijn de leukste spelletjescafés van Gent!

@Pexels - Pixabay

Spelletjes spelen met je vrienden is altijd leuk. Je kan dat ook koppelen aan een paar pintjes drinken op café! In Gent zijn er een aantal spelletjescafés die Kotplanet graag voor jou even op een rijtje zet! 

1/ Outpost

‘Outpost’ kan je vinden vlak bij de Overpoortstraat. Dat klopt, je moet niet altijd in de Overpoort zijn om je lam te drinken… Je kan er terecht voor kaartspelletjes, videogaming en bordspelen. Er zijn ook elke week een aantal toernooien. ‘Magic The Gathering’ en ‘Pokémon’ is maar een greep uit hun kaartenverzameling. 

Je kan er ook naartoe om samen met je vrienden online wat te gamen. Met een hapje en een drankje erbij, geniet je de hele avond. 

Het is ook een echt paradijs voor bordspel-liefhebbers. Ze verkopen ook heel veel spelletjes. Ga dus zeker ook eens een kijkje nemen in hun shop als je helemaal weg bent van een bordspel dat je juist hebt gespeeld met je vrienden. 

2/ Comic Sans

Als je de website van Comic Sans opzoekt, zie je de slogan: ‘Here, any geek will feel at home’. Superhelden-cocktails en het echte Butterbeer uit de films van Harry Potter, zijn twee speciale dingen die je moeten overtuigen om naar Comic Sans te gaan. Ook vind je er pinball-machines, comics om te lezen, bordspelen, kaartspelletjes… 

Iedere maand is er ook een evenement. Dat kan gaan van themafeestjes (Harry Potter, Star Wars…) tot spelletjes-wedstrijden of karaoke.

3/ Worlds’ End Comic & Games Center

Deze winkel bestaat al meer dan 30 jaar. Vroeger was de naam ‘Betty Boop’, genoemd naar het animatiefiguur. Het is een van de grootste comic shops van België. Ook kan je er spelletjes spelen met je vrienden en een pintje drinken ondertussen. 

Ze hebben heel veel verschillende soorten comics: manga’s, paperbacks, hardcovers. Ook hebben ze miniatuurspelen, bordspelen en kaartspelen. 

Heb je wat inspiratie kunnen opdoen? Kies op je volgende avond uit eens een van deze cafés en je zal je gegarandeerd heel goed amuseren! 

Volg ons op Instagram!

What do you think?