in

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

@Pexels - Keira Burton

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms een andere studeerplek op te zoeken. Kotplanet helpt je hierbij en geeft je daarom vijf gezellige studeerplekken in Mechelen.

Niet gemotiveerd om te studeren? Check dan zeker onze vier tips!

1/ Het Predikheren

Wie een stille studeerplek zoekt in Mechelen, kan steeds terecht in de kloosterbibliotheek op de eerste verdieping van Het Predikheren. Dat is een barokke klooster uit de 17de eeuw dat omgevormd werd tot een ontmoetingsplek, waar je onder meer ook kan genieten van lekker eten en heel wat evenementen kan bijwonen. Wanneer je hier wilt studeren, hou je best rekening met de openingsuren. Je kan Het Predikheren bezoeken in de Goswin de Stassartstraat 88.

2/ Kruidtuin

Mechelen telt ook heel wat parken en tuinen. Wanneer het mooi weer is, kan je onder meer studeren in Kruidtuin. Dat is het grootste openbare park in de historische binnenstad van Mechelen. Wat ooit van een middeleeuwse tuin in een Franse formele tuin veranderde, is nu een park in Engelse landschapsstijl geworden. Je kan de Kruidtuin via de Pitzemburgstraat, de Bruul en de Zandpoortvest binnenwandelen.

3/ Leercentra van Thomas More

Mechelen is ook de stad van Thomas More. De hogeschool telt er meerdere campussen en leercentra. In deze leercentra kan je ook terecht wanneer je niet studeert aan de Thomas More hogeschool. Hiervoor kan je terecht op campus De Vest, Faydherbe en Kruidtuin. Je kan er niet enkel gebruikmaken van het wifi-netwerk, maar evengoed de bibliotheekcollectie raadplegen en kopieën maken. Hou er wel rekening mee dat de openingsuren, alsook de leentarieven en -voorwaarden verschillen per campus. Je kan campus De Vest bezoeken aan de Zandpoortvest 60. Even verderop, aan Zandpoortvest 16, heb je campus Faydherbe. Campus Kruidtuin kan je ten slotte bezoeken in de Lange Ridderstraat 44.

4/ Koffiebars

Natuurlijk kan je ook naar één van de vele koffiebars in Mechelen gaan. Vaak bieden deze gratis wifi aan en kan je er ook gebruikmaken van een stopcontact. Handig toch? Om je doorheen de dag te sleuren, kan je ook genieten van een lekkere tas koffie, warme chocomelk of thee met eventueel zelfs een gebakje erbij.

5/ Op kot bij vrienden

Wil je drukke openbare studeerplekken liefst vermijden? Als je vrienden hebt die in Mechelen wonen of op kot zitten, dan kan je afspreken om bij hun te studeren. Om nog steeds voldoende afwisseling te hebben, kan je zelfs voorstellen om de ene dag bij de ene vriend te studeren en de andere dag bij de andere vriend. Dat is vooral leuk wanneer je een vriendengroep hebt!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?