StudiesTIPS

Hoe krijg ik meer motivatie om te studeren?

De blok is al een tijdje bezig en sommige onder jullie hebben waarschijnlijk al de eerste examens gehad. Dan wordt het moeilijk om nog gemotiveerd te blijven, want het is al een lange periode geweest. Je moet nog tot op het einde geraken, dus Kotplanet geeft je wat tips

1/ Beloon jezelf 

Niets kan je meer motiveren dan een beloning. Dat hoeft geen grote beloning te zijn, hoor! Een van je favoriete chocolaatjes, een ijsje, een Starbucks koffie… Als jij er maar gemotiveerd door geraakt! 

Zie het zo: na een volledig hoofdstuk te leren, mag je een van je chocolaatjes opeten. Of, als je heel je cursus kent, mag je om een koffie bij Starbucks… Hoe zou jij jezelf belonen?

2/ Schrap de dagen 

Heb je een planning gemaakt? Dat vind ik al een hele prestatie op zich! Goed gedaan! Om jezelf motivatie te geven, kan je iedere dag die voorbij is, schrappen van je planning. Trek een grote zwarte streep door de dag. Dat zal je wel motivatie geven! 

3/ Neem een beetje meer pauze

Als je even niet meer gemotiveerd bent, mag je gerust een pauze meer nemen. Neem geen langere pauzes, zo is het enkel moeilijker om opnieuw te beginnen, maar neem je pauzes niet na een uur, maar na een half uur. Zo moet je minder tijd overbruggen.

4/ Praten helpt

Praat met je klasgenoten en vrienden. Ik ben 100% zeker dat ook zij het (bijna) gehad hebben met deze blok en al die examens. Er is niemand blij dat hij of zij nog 2 weken moet doorzetten. Zoek steun bij elkaar en voor je het weet is deze ellendige periode voorbij! 

Hopelijk kan je jezelf nu wel beter motiveren dan voor je dit artikel las. Het is bijna gedaan en wij geloven in jou!

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite