in ,

3 bloktips die niemand je zal vertellen

De blok, een periode met harde klappen en mythische momenten die we allemaal kennen. Docenten, ouders en vrienden herhalen dezelfde tips al enkele weken, of voor sommigen zelfs jaren. Je kent ze al vanbuiten. Kende je je lessen maar zo goed. Maar hoe zit het met de bloktips die niemand je wil vertellen? 

1/ Pep jezelf op

Glijdt je motivatie een beetje weg? Kies je favoriete afspeellijst en zet het geluid harder. Profiteer van deze paar minuten om jezelf op te peppen. Zing of dans naar hartelust! Mis je je vrienden? Neem dit momentje van waanzin op en stuur het naar hun! 

Dan kan je weer rustig worden en in een goed humeur je cursussen opendoen. Kortom, je bent weer op weg om je beste beentje voor te zetten.

2/ Studeren voor Netflix

Dus, nee, Lucifer, Tokyo en Ander zullen je niet helpen om je cursus te onthouden. Toch zijn ze een goede bron van motivatie wanneer je een samenvatting moet schrijven, een opdracht moet maken of enkele oefeningen moet maken. Je zal evenveel vooruitgang boeken met je werk als met je serie en je studietijd zal minder belastend lijken. Natuurlijk hangt dit allemaal af van je concentratievermogen en je persoonlijkheid. 

3/ Post-It is je beste vriend

Je gebruikt ze waarschijnlijk al om een vraag op te schrijven die je niet wilt vergeten, je takenlijst op te schrijven of je  laatste vraag- en antwoordsessie op Teams te onthouden. Maar je kunt hun nut vergroten door de punten op te schrijven die je moeilijk kunt onthouden of die je essentieel vindt. Dan kun je ze overal plakken, ook op de ramen op de ochtend van het examen (waardoor je een definitief overzicht krijgt), en ze bij je dragen om ze op elk moment door te lezen. Net als bij de fluostiften kun je met de kleuren spelen!

Volg ons op Instagram en TikTok

Written by Solene Pirotte

« Etudiante en psychologie et, auteure dans l’âme »

What do you think?