in ,

Hoe kies je de stage die best bij je past?

@Pexels - Rodnae Productions

Moet jij binnenkort een stage zoeken of heb je echt heel dringend een stage nodig, maar loopt de zoektocht moeilijk? Dat kan gebeuren! Een stage is iets heel belangrijk in de meeste opleidingen. Zeker in de hogeschool! Het bepaalt je volledige kijk op het werkleven. Dus, ga op zoek naar een stage die goed bij je past en Kotplanet zal je daarbij helpen! 

1/ Wat interesseert jou?

Eerst kijk je best naar wat je het meest interessante deel van je opleiding vindt. Iedere opleiding heeft een aantal verschillende aspecten waardoor iedereen zich wel ergens in moet kunnen vinden. Doe hier grondig onderzoek naar en vraag jezelf af: ‘In welk soort werkveld wil ik terechtkomen?’. Alleen zo kan je gerichter gaan zoeken! 

Als je bijvoorbeeld orthopedagogie studeert, kan je kiezen uit verschillende soorten werkvelden. Om er maar een paar op te noemen: bijzondere jeugdzorg, rusthuizen, jeugdinstellingen… Ze zijn allemaal verschillend, dus moet je voor jezelf uitmaken of je beter kan werken met oude mensen of met baby’tjes.

2/ Welke vacatures staan open?

Als je niet goed weet wat jou specifiek interesseert in jouw richting, kan je eens kijken online waar er stagevacatures openstaan. Van daaruit kan je dan een selectie maken van de stages die jou interessant lijken. 

Studeer jij verpleegkunde? Jouw stage wordt praktisch vergoed, want iedere verpleegkunde student die dit jaar afstudeert, krijgt 1000 euro

Vind je niet onmiddellijk de juiste vacatures? Probeer eens LinkedIn te bekijken! Daar komen vaak stagevacatures op van heel leuke bedrijven.

3/ Bekijk het praktisch

België is groot. Allez niet zo groot, maar toch. Als je in West-Vlaanderen woont, doe je best geen stage in Limburg. Dat zou een beetje ver en gewoon onhaalbaar zijn om daar iedere dag naartoe te gaan. Denk aan de praktische kant van de zaak ook. Misschien zijn er bedrijven in de buurt die jou graag een stageplek aanbieden? Kijk eens goed rond! 

4/ Wees spontaan

Vind je nergens een stage die je aanspreekt? Dan ben je misschien een beetje TE kieskeurig, MAAR daar is een oplossing voor. Als je nog een beetje tijd hebt, kan je een spontane sollicitatie doen bij het bedrijf waar je graag stage zou willen lopen. Pas op, dit kan echt wel een tijdje in beslag nemen, want als dat bedrijf dat ziet zitten, moeten zij een volledige stageplaats voor jou creëren en dat kan wel een tijdje duren. Zorg er dus voor, als je dat wil doen, dat je dat ruim op voorhand doet! 

Met deze tips moet het wel lukken om een stage te vinden die perfect voor jou past! 

Laat ons weten waar jij stage loopt op onze Instagram!

What do you think?