in

5 tips om snel te studeren als je weinig tijd hebt

@Pexels - cottonbro

Student zijn is niet gemakkelijk! 

Sommigen hebben het talent om snel te leren of zelfs te slagen zonder één vinger uit te steken voor school, maar dat is zeker niet voor iedereen zo. Of het nu tijdens het academiejaar is of tijdens ‘den blok’ , het kan vaak moeilijk zijn om de tijd te vinden om genoeg te studeren. 

Wij geven je 5 tips om sneller te studeren en zo kostbare tijd uit te sparen.

1/ Maak kaartjes met belangrijke informatie

Als je meer dan honderd pagina’s in een paar dagen moet leren, leeft het hele team met je mee. Soms doe je het zelfs de dag ervoor. Samenvattende kaartjes verbeteren jouw probleemoplossend vermogen en helpt je om de meest essentiële informatie vanbuiten te leren. Het is de bedoeling dat je de onnodige inhoud aan de kant gooit en alleen de belangrijkste informatie opschrijft. Diagrammen en infographics zijn ook altijd handig! Deze kaartjes vol informatie zullen je helpen om alles sneller te onthouden. 

GIF jonge vrouw studeert

2/ Snelle studietips : Stel doelen met beloningen

Maak een to-do lijst! Het kan je helpen om je aan je planning te houden en je prioriteiten hoog te houden. Als je maandag een examen hebt, doe het dan snel. Het studiewerk dat je voor de volgende week moet doen, kan wachten. Stel bereikbare doelen, en geef jezelf een pauze en een beloning als je ze bereikt. Tijd voor jezelf nemen is nodig om je werk goed te doen. Jezelf verbannen van de buitenwereld om 12 uur per dag te studeren, is echt niet de oplossing.

SpongeBob To Do List GIF

3/ Herlees de hoofdstukken van gisteren

Heb je gisteren een aantal uren gewerkt en al je doelen bereikt? Proficiat! Een van de tips om snel te studeren: herlees, voordat je aan een nieuwe studiedag begint, de hoofdstukken van de vorige dag. Als je de informatie van de afgelopen 24 uur herhaalt, onthouden je hersenen die beter. Alle leerstof van de vorige dag herlezen? Neem een pauze van 5 minuten en begin daarna met een nieuw vak. 

GIF hond die een boek leest tips om snel te studeren

4/ Een van de tips om snel te studeren: neem pauzes

Pauze nemen is belangrijk! De mens heeft een gemiddeld concentratievermogen van 45 minuten. Daarna is de concentratie niet meer optimaal. Om je tijd zo goed mogelijk te besteden, raden wij je aan om na elk uur werk, 10 minuten pauze te nemen. Zet een kopje thee, neem iets te eten en ga naar buiten om je hoofd leeg te maken. Probeer beeldschermen zo veel mogelijk te vermijden tijdens het studeren, vooral als je al studeert op een computer.

Geanimeerde GIF Stiles Teen Wolf slaapt

5/ Leg je cursus uit aan iemand anders

Als je je les aan anderen uitlegt, onthoud je de informatie veel sneller. Vraag aan je zus of aan je ouders om te gaan zitten zodat je hen kan uitleggen wat je juist hebt geleerd, in je eigen woorden.

Het is de bedoeling om te doen alsof ze kinderen zijn en je moet ervan uitgaan dat ze niets van het onderwerp weten. Uitleggen helpt om de les echt te verstaan en zo gemakkelijker te onthouden.

Geanimeerde GIF-tips voor snelle studie

Geef ons jouw tips op onze Instagram!

Written by Axelle F.

What do you think?