DossiersEen kot(genoot) vinden

Hoe vind ik een kot in Gent?

Je weet wat en waar je wil studeren, maar je zou graag op kot gaan. Je ouders hebben al toegestemd, maar nu komt de zoektocht eraan! We weten allemaal dat het niet gemakkelijk is om een (betaalbaar!) kot te vinden, maar hier zijn vier tips!

1/ Begin vroeg genoeg

Ik kan dit niet sterk genoeg benadrukken. Heel veel koten komen al vrij in maart of april, dus vanaf dan kan je zoektocht beginnen. Hoe later je begint te kijken, hoe meer koten al weg zullen zijn. Daarna schieten alleen de heel dure of de heel vuile koten over! Als je dus geen miljoenen wil betalen aan een kot (is een beetje overdreven, maar toch!), kijk dus uit vanaf maart! 

2/ Ga in groepen zoals ‘Te huur: Kot in Gent’

Op deze Facebook groep komen heel veel zoekertjes. De koten variëren ook van prijs en grootte! Je vindt koten waarvan alles gemeenschappelijk is (behalve de kamer natuurlijk), studio’s, zelfs appartementen… maar je moet er snel bij zijn! Let ook op voor scam: sommige mensen, niet veel, proberen koten te verhuren die helemaal niet bestaan. Ga dus zeker een kijkje nemen voor je iets betaalt of ondertekent!  

3/ Kijk en luister

Kijk en luister, wat bedoel ik hier nu mee? Als je rondloopt in Gent, kan je af en toe een blaadje aan een huis zien hangen waarop staat ‘Kamer te huur’ (Pas wel op voor sketchy toestanden). Ook moet je eens rondhoren bij vrienden of kennissen die ergens op kot zitten of er in hun gebouw iets vrijkomt! 

4/ Koten van de hogeschool of universiteit

Je kan ook altijd een kot huren van de hogeschool of universiteit. Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Bij de koten van de Arteveldehogeschool moet je voor minstens 27 studiepunten zijn ingeschreven, minder dan 5 academiejaren al gehuurd hebben bij hun en akkoord gaan met het huisreglement. Je bent er wel zeker van dat deze koten in orde zijn en dat je niet de hoogste prijs betaalt! Deze huizen liggen vaak ook dicht bij de campus en in het centrum, dus dat is ook een groot voordeel!

Een kot vinden is een heuse zoektocht, maar je komt er wel! Veel succes!

Laat ons weten hoe jij je kot hebt gevonden op onze Instagrampagina!

What's your reaction?

Related Posts

Burn-out bij studenten

Studeren kan moeilijk zijn. Het vergt veel energie en inspanningen van studenten. Er zijn vaak momenten van twijfel. Je hebt ook een heleboel vragen over je toekomst, over je vaardigheden en of je het wel aankunt. Dit

Une petite notification ? OK Pas tout de suite