in , , ,

5 situaties waarin studenten koffie drinken

Kotplanet en Senseo® weten maar al te goed dat de eerste ontmoeting tussen een student en koffie vaak aan het begin van zijn of haar studies plaatsvindt. Een behoefte aan een oppepper in de ochtend, een verlangen om een leuk moment te delen met je kotgenoten of gewoon om nieuwe smaken ontdekken en even afstand nemen van de warme chocolademelk uit je kindertijd (ja, nu ben ik volwassen). Koffie wordt al snel de bondgenoot van studenten, maar wanneer drinken ze eigenlijk koffie?

Kotplanet en Senseo® geven 5000 koffiemachines weg aan studenten! Check de data in jouw studentenstad van 4 tot 18/10/23

1/ Studenten en stress

Studenten en stress… een geweldig (liefdes… nope) verhaal! Tussen de studentenjobs, vele groepswerken en examens – die altijd veel te snel naderen – door, staan studenten voortdurend onder stress. Vergeet niet om even te pauzeren en voor jezelf te zorgen! Dit betekent bijvoorbeeld jezelf trakteren op een lekker tussendoortje (je bent volwassen geworden, maar toch ook niet te veel). Neem even de tijd om een cake te bakken (eenvoudig en basic, het doel is om te ontstressen) en maak een lekkere koffie voor jezelf voor een welverdiende pauze. Stress is niet goed voor je productiviteit, dus moet je weten wanneer je moet stoppen en een Senseo® Caramel Cappuccino voor jezelf moet maken, want ja… je verdient het! Pas ook op dat je niet te veel koffie drinkt, want dat kan een averechts effect hebben. En zoals alles, zal te veel koffie drinken je stressproblemen niet oplossen.

2/ Studenten en vermoeidheid

De lange lesdagen eisen snel hun tol bij studenten. Hoe meer het semester vordert, hoe vermoeider ze zich voelen. De nachten zijn kort en de moeheid neemt toe. Neem ’s ochtends een kop koffie voor een gegarandeerde oppepper. Probeer een half uur eerder op te staan om een lekker ontbijt te maken. Een pannenkoek of avocado toast, beiden zijn heerlijk te combineren met een goede Senseo® Extra Strong koffie. Zorg ervoor dat je jouw koffie niet te laat op de avond drinkt als je gemakkelijk in slaap wilt vallen. Cafeïne is nog steeds een stimulerend middel, dus kies voor een decafé aan het einde van je maaltijd als je een klein dessertje wilt (ja, we trakteren onszelf graag, so what?).

3/ Studenten na een nachtje uitgaan

Het is algemeen geweten dat de ochtenden na een feestje zwaar kunnen zijn. De doorsnee student gaat uit en maakt plezier tijdens het studeren, maar de ochtenden kunnen af en toe echt vervelend zijn. Het is 8.00 uur, de lessen beginnen om 8.30 uur en je moet nog douchen, je tas klaarmaken en naar de les lopen. Zet een kop koffie en ga naar de aula voor twee lange uren vol kwelling (godzijdank heb je je eigen koffie meegenomen). Of course feesten niet alle studenten de hele nacht door, maar een avondje gamen of een serie kijken, zegt dat jou toevallig niks?

4/ Studenten en hun familie

Ondanks de lessen, examens, uitjes en het ontmoeten van nieuwe mensen, maken veel studenten er een prioriteit van om tijd vrij te maken om hun familie te zien. Ouders geven vaak heel goed advies als het gaat om het maken van belangrijke keuzes, zoals welke richting je kan kiezen volgend jaar. Voor elk belangrijk gesprek is er een Senseo® koffie. Of het nu zomer of winter is, er zijn veel combinaties mogelijk om een leuke tijd door te brengen met een familielid. Wat is er beter dan een Senseo® Caramel Cappuccino om je broer of zus uit te leggen waarom ze dezelfde richting moeten studeren als jij?

5/ Studenten en hun vriendschappen

Wanneer je gaat studeren, denk je vast dat je je hele leven met je vrienden kan doorbrengen zonder ooit van elkaar gescheiden te zijn. Maar met jullie verschillende lesroosters – die totaal niet op elkaar aansluiten – en langdurige groepswerken, hebben jullie geen momentje meer samen. Het resultaat? Je mist je vrienden. Al je avonden zijn volzet en in het weekend breng je het liefst tijd door met je familie, maar… wanneer zien jullie elkaar dan? Slimme, georganiseerde studenten nemen ’s middags – vlak na de les – een moment om met hun vrienden een Senseo® koffie te drinken. Probeer het en je zal het merken! Vergeet ook zeker niet je kotgenoot uit te nodigen om mee van een koffie te genieten!

Hou er ten slotte rekening mee dat je dankzij het hele Senseo® assortiment kan genieten van verschillende smaken. Vergeet vooral niet dat je kan genieten van een koffie, met vrienden of alleen om je batterij op te laden.  Wat de situatie in het leven van een student ook is, koffie is een trouwe en effectieve partner!

What do you think?