in ,

Top 5 best betaalde studentenjobs

@Pexels - Liza Summer

Voor velen van jullie betekenen studentenjobs veel. Welke student probeert nu niet zo veel mogelijk uren te werken, zo veel mogelijk geld te verdienen? Ik denk iedere student. Maar zoals je weet, betalen sommige studentenjobs beter dan andere… Kotplanet, het digitale medium gewijd aan studenten, heeft de best betaalde studentenjobs voor je verzameld. 

1/ Bijles

We beginnen deze top 5 met bijles geven, duidelijk THE job om geld te scheppen! Als je hoger onderwijs volgt, zijn er vast vakken die je op de middelbare school leuk vond en waar je goed in was. Leraar Engels, leraar Frans, leraar biologie, leraar wiskunde (vinden sommigen van jullie wiskunde echt cool?) of zelfs muziekleraar, alles kan. Je kunt makkelijk tussen € 20 en € 40 per uur verdienen, afhankelijk van wat je geeft, en aan wie je het geeft (als je lesgeeft in natuurkunde op Solvay-niveau, kun je veel meer vragen dan € 20€ per uur aha). Als je niet weet waar je advertenties moet plaatsen, kun je dat altijd op het Superprof-platform doen. 

2/ Afvalinzameling

Het is misschien niet de meest glamoureuze baan binnen de top 5 best betaalde studentenjobs, MAAR er zitten wel heel wat voordelen aan deze job, die duidelijk van belang is (je beseft het niet altijd, toch?). Ten eerste begin je je dag vroeg zodat je de rest van je dag veel leuke dingen kunt plannen als je daar zin in hebt! Bovendien krijg je bij deze baan ook maaltijdcheques en dat is een enorm voordeel, die kun je in heel veel winkels en restaurants gebruiken! Last but not least kun je met dit werk meer dan € 15 per uur verdienen. 

3/ Veiligheid

Je hebt vast al gemerkt dat luchthavens, grote winkelketens of zelfs festivals en concerten het niet meer zonder security kunnen stellen. Nu, een studentenjob als bewakingsagent bestaat wel degelijk. Je moet natuurlijk vooraf worden opgeleid, want het is een zeer verantwoordelijke baan, maar het betaalt vrij goed, ongeveer € 15 per uur.

4/ Gezondheid

Veel ziekenhuizen, zorgcentra en rusthuizen zijn op zoek naar studenten om hun teams te versterken.  Soms is een beetje training nodig, want dit is ook een baan met verantwoordelijkheden, maar ook hier kun je bijna € 15 per uur verdienen. Het is geen gemakkelijke studentenjob, en kan soms behoorlijk veeleisend zijn, maar je zult ook geweldige mensen ontmoeten en veel over het leven leren.

5/ Horeca

Waarschijnlijk een van de meest toegankelijke sectoren voor studenten! Het is ook een sector met een groot aanbod van studentenjobs. Of het nu in een bar, een café of een restaurant is, je zult waarschijnlijk wel vinden wat je zoekt en je salaris kan oplopen tot € 11-12 per uur. En vergeet niet de kleine maaltijden na de dienst en natuurlijk de fooien, je zegt nooit nee, hé! 

Ik hoop dat je deze top 5 best betaalde studentenjobs leuk vond! Last tips, als je echt krap bij kas zit, aarzel dan niet om ’s avonds, of op zon– en feestdagen te werken, want sommige werkgevers betalen 150%, 200% of zelfs 300% van je salaris, iets wat je nooit afslaat haha (informeer je vooraf of je werkgever al dan niet deze percentages hanteert als je het niet zeker weet).

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Salome Mikulinski

What do you think?