StudiesTIPS

4 manieren om een groepswerk goed ten einde te brengen

Groepswerken. De ene student is er laaiend enthousiast over, de andere kijkt er enorm tegenop. Of je nu al goede ervaringen hebt gehad met groepswerken of totaal niet, we zijn er om jou te helpen. Lees dus zeker verder, want Kotplanet geeft je zo’n vier manieren om een groepswerk goed ten einde te brengen.

1/ Maak duidelijke afspraken

Een eerste manier om ervoor te zorgen dat je een groepswerk goed ten einde kan brengen, is door aan het begin van het project met z’n allen even samen te zitten en te bespreken wat er verwacht wordt. Maak duidelijke afspraken. Wie doet wat tegen wanneer? Het is belangrijk dat elk lid zich ook aan deze afspraken houdt. Op deze manier ontstaan er geen onduidelijkheden of frustraties en kan je groep zo efficiënt mogelijk te werk gaan.

2/ Respecteer deadlines

Elk lid moet zich niet enkel aan de gemaakte afspraken houden, maar ook de vooropgestelde deadlines respecteren. Tijdens je groepswerk krijg je niet enkel deadlines van je docent, maar zal je als groep ook enkele deadlines stellen. Het missen van een deadline kan je groep punten kosten of het kan je ritme en schema overhoop halen. Daarom is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te respecteren en zo ook de lieve vrede te bewaren.

3/ Help elkaar

Elk groepslid krijgt tijdens een project bepaalde taken toegewezen. Het kan al eens gebeuren dat je niet zo goed begrijpt wat je moet doen of dat je halverwege vast komt te zitten bij jouw opdracht. Als je zelf geen antwoord vindt, wees dan zeker niet bang om hulp te vragen aan je medestudenten. Dat gaat natuurlijk ook in twee richtingen. Wanneer een ander groepslid hulp nodig heeft, twijfel dan niet om hem of haar te helpen. Jullie zullen dit allebei enorm waarderen en dit komt het groepswerk alleen maar ten goede.

4/ Organiseer een teambuilding

Wanneer je een groter project hebt dat wat meer tijd in beslag neemt, dan is het zeker van belang om goed overeen te komen met je groepsleden. Een goede sfeer is een belangrijke factor die helpt om het groepswerk goed ten einde te brengen. In dat geval zou je er samen met je groep voor kunnen kiezen om een teambuilding te organiseren. Er zijn tal van leuke activiteiten die je samen kan doen. Denk maar aan bowling, karaoke of lasershooting, maar even goed aan een glaasje drinken op een terrasje of samen uit eten gaan in een sfeervol restaurant. Overleg en bekijk zeker samen waar jullie in geïnteresseerd zijn.

Volg ons zeker op Instagram en TikTok voor meer tips en andere leuke studentencontent!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite