in ,

Waarom zou ik als student aan yoga doen?

@Pexels - Amin Sujan

Yoga klinkt bij studenten vaak zweverig in de oren, maar dat hoeft het niet altijd te zijn! Er zijn verschillende niveaus en levels. Als je graag meer leert over de yogawereld, dan ben je hier aan het juiste adres! Op het einde van dit artikel zal Kotplanet jou overtuigd hebben om yoga uit te proberen.

1/ Je wordt bewuster van je lichaam

De bedoeling van yoga is om rustig te worden en je bewust te worden van je omgeving. Hierdoor creëer je rust in je hoofd en begin je je leven (nog) liever te zien. 

Daardoor krijg je ook een betere lichaamshouding. Dat is omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. En laat een goede lichaamshouding nu eens heel belangrijk zijn voor een student. Het ziet er niet alleen beter uit, maar als je soms dagen aan je bureau zit, is het nodig om je lichaamshouding een beetje aan te passen zodat je niet als een omaatje loopt als je nog maar 30 jaar bent.

2/ Je wordt er sterker van

Het maakt je botten, spieren en rug sterker, maar je wordt er in het algemeen ook sterker door. Sommige houdingen moet je eventjes aanhouden en dat versterkt jouw lichaam. Ook heb je minder kans op osteoporose (botontkalking). Ja, ik weet het, dat is een moeilijk woord, maar ik denk dat je daar liever niet mee in aanraking komt… 

Ook je rug wordt er sterker door. In yoga zijn er zes soorten posities: vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, extensies, gedraaide houdingen, inversies en laterale houdingen. Deze posities helpen je om je rug te versterken!

3/ Je wordt flexibeler

Tijdens de yoga ga je veel stretchen en daardoor worden je spieren flexibeler. Ook heb je zo minder kans op blessures als je, naast yoga, nog vaak intens sport. Wil je nog wat flexibeler worden? Hier zijn enkele tips:

  • Je blijft best trouw aan een consistente training. Hoe meer je stretcht, hoe beter je erin zal worden. 
  • Gebruik de juiste stretch-techniek. Kies wat voor jou het beste is en hou je daaraan. 
  • Adem goed tijdens de oefeningen
  • Push jezelf niet te veel

Hebben we je kunnen overtuigen? Ik denk het wel 😉 

Laat ons weten op Instagram of jij nu aan yoga wil doen! 

What do you think?