in , ,

6 tips om de blok en de feestdagen te combineren

Wanneer de feestdagen aanbreken, is het moeilijk om je aan je planning te houden. Blok, feestdagen, studeren, familietijd combineren, is niet altijd gemakkelijk. Dus als je het moeilijk hebt, volgen hier enkele tips om alles te combineren. 

1/ Elke dag goed organiseren

Het is geen geheim dat organisatie de sleutel is tot het succesvol combineren van studeren en eindejaarspret. Dit betekent dat wij je sterk aanraden om je studietijd van tevoren in te plannen, zodat je niet achterloopt. Het zou zonde zijn om te laat te komen op oudejaarsavond, gewoon omdat je achter zit op schema.

2/ Vindt het juiste moment om te studeren

Voor veel studenten betekent oud en nieuw terugkeren naar het ouderlijk huis. Het is normaal dat je wat family time wil in plaats van te studeren. Hoewel uitslapen verleidelijk kan zijn, is het best om ‘s ochtends te beginnen met studeren. Zo kan je de rest van de dag met je gezin genieten. 

3/ De juiste werkplek kiezen

Studeren in een drukke huiskamer of voor de televisie is nooit een goed idee. Probeer een rustige plek te vinden waar je je kan concentreren. Bibliotheken zijn hiervoor vaak de beste plaatsen. Heb je er geen in de buurt? Probeer dan een andere plek te vinden, zoals je slaapkamer of een rustig café.

4/ Vergeet niet om te genieten van de feestdagen

Zorg, bij het maken van je planning, dat je genoeg tijd overhoudt om van de feestdagen te genieten. Werk niet te hard op de 24e of de 25e december. Hetzelfde geldt voor 1 januari. Dan zal je misschien liever uitslapen dan vroeg opstaan om te studeren. 

5/ Benut elk vrij moment optimaal

Ga je met de trein naar je ouders? Gebruik deze tijd dan om wat lessen te herhalen. Dit zal een deel van de drukke planning ophelderen. Hetzelfde geldt als je een lange reis moet maken naar je kerstdiner. Maak optimaal gebruik van alle vrije tijd die je hebt. 

6/ Kies voor verschillende studiemethodes

De hele tijd met je neus in de boeken zitten, is niet noodzakelijk de beste manier stress te minimaliseren. Je kan dus best kiezen voor verschillende studiemethodes. Als je bijvoorbeeld aan een bepaald onderwerp werkt, kan je documentaires of reportages over dat onderwerp bekijken. Boeken, krantenartikels of radioprogramma’s kunnen uitstekende manieren zijn om veel informatie te verzamelen. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Anais N

What do you think?