in

Blijf ik werken tijdens de examens?

@Pexels - Anastasiya Gepp

Je maakt deel uit van de studenten die een jobstudent hebben tijdens het jaar. Of het nu is om je ouders te helpen, om je kot te betalen, of omdat je graag wat geld overhoudt hebt om jezelf te verwennen of je wilt  beginnen te sparen. Het zijn allemaal redenen om te werken. Je vraagt je af hoe je al jouw cursussen gaat studeren, examens gaat afleggen, een beetje wil werken en toch genoeg slaap wil te halen. 

Laten we eens kijken hoe je kan blijven werken tijdens je examens.

1/ Stel jezelf de juiste vragen

De keuze hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je niet per se hoeft te werken tijdens je examens is je probleem snel opgelost. Dan kan je dit artikel laten voor wat het is. Maar als je niet tot deze categorie behoort, lees dan maar verder!

2/ Neem een beslissing

De keuze is aan jou. Afhankelijk van je situatie. Als je niet hoeft te werken tijdens je examens, is je probleem vlug opgelost. Je kunt het artikel laten staan. Maar als je tot de categorie Warriors behoort, lees dan de volgende onderstaande regels.

3/ De enige oplossing !

Je hebt tijd nodig om een job uit te oefenen en het kan je moe maken. Dus is het best om de examenperiode zo rustig mogelijk aan te pakken. Je moet absoluut stress vermijden.Planning is de sleutel die leidt tot succes! Je moet nu beginnen en niet later. Je samenvattingen moeten klaar zijn, je lessen moeten gevolgd zijn… Het is voor jou nog belangrijker dan voor andere studenten!

4/ Wat betekent dit in de praktijk?

Ben je al op zoek naar een droomjob ? Kotplanet vroeg zich af wat de beste studentenjobs zijn.

We zijn het erover eens dat een planning hebben belangrijk is. Dus hier zijn wat tips:

  • Gebruik een agenda. Op papier of digitaal, maakt niet uit.
  • Geef voorrang aan waar je het meest tijd aan spendeert.
  • Zorg voor een goede nachtrust en eet goed.
  • Maak to-do lijstjes om je dagen te organiseren en te structureren.

Dat zijn de tips voor jullie die nog moeten werken tijdens de examens. Als je op zoek bent naar de beste studentenjobs, klik dan hier om ze te vinden!

Laat ons weten wat jouw vakantiejob is op onze Instagrampagina!

Written by Eugene Durviaux

What do you think?