in , ,

Hoe ziet een perfecte blokdag eruit?

@Pexels - Artem Podrez

Misschien moet ik even starten met dit: voor iedereen ziet een perfecte blokdag er anders uit. Ik omschrijf in dit artikel gewoon hoe mijn perfecte blokdag eruit zou zien en ik denk dat veel studenten me hierin wel kunnen volgen. 

In een perfecte blokdag heb je je schema kunnen volgen, heb je kunnen ontspannen en heb je genoeg (gezond) gegeten en gedronken. Ik denk dat iedereen hier wel mee akkoord kan gaan?

1/ Op vlak van studeren 

Een blokdag draait natuurlijk volledig om studeren. Je wil graag je planning afwerken voor de dag en ervoor zorgen dat je alle leerstof begrijpt en vanbuiten kent. Dat is het doel van elke student

Hierbij geef ik je een tip: maak een goede planning op! Dit artikel zal je daarbij kunnen helpen. Als je die planning dan goed kan afwerken, zal je blij zijn met je productieve dag. En dat geeft enkel maar een goed gevoel.

2/ Op vlak van ontspanning

We weten ondertussen al dat ontspanning (bijna) even belangrijk is als het studeren zelf. Heb je dus een goede balans gevonden tussen ontspanning en studeren? Dan ben jij goed bezig! 

Een ideale blokdag is er een waar je de perfecte balans vindt tussen je pauzemomenten en het intensief studeren. Kies blokpauzes uit waar jij positieve energie van krijgt om er dan weer tegenaan te gaan. Dat kan gaan van een koffie drinken met je papa of mama of je kotgenoot, een hoofdstuk in een boek lezen, een korte wandeling maken, een aflevering kijken van je favoriete serie…

3/ Op vlak van eten en drinken

Juist eten en drinken is heel belangrijk tijdens de blok. Dit artikel vertelt je waarom het belangrijk is om 1,5 liter water te drinken als student. Het helpt de concentratie omdat je gehydrateerd blijft. Ook gezonde voeding is ultra belangrijk. Groenten en fruit is de ideale voeding om je brein optimaal te laten werken. We noemen het niet voor niets ‘brain food’. 

Uiteraard mag je jezelf ook eens verwennen met een iets ongezondere snack. Daar is helemaal niets mis mee! Probeer gewoon de goede balans te vinden. 

Ziezo, zo ziet mijn ideale blokdag eruit. Wat denk je ervan? Klinkt dit als muziek in de oren? Probeer dan goed te plannen, genoeg pauze te nemen en juist te eten en drinken. Dan komt alles wel in orde! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?