StudiesTIPS

Hoe maak je de perfecte planning voor de blok?

Wil jij dit jaar eens echt gaan voor goede punten? Dat start allemaal met een goede planning. Vind je het moeilijk om een planning op te stellen? Kotplanet zal je helpen om die examens te knallen door goed voorbereid te zijn! 

Alles begint eigenlijk in de blok. Voordat de examens beginnen moet je zeker alles al één keer gelezen of geblokt hebben. Dat is het ideale scenario en we weten ook dat dat niet altijd mogelijk is. Toch zullen we je helpen om er het beste van te maken!

1/ Duid de speciale dagen aan

Tijdens de blok vallen er (jammer genoeg?) een aantal feestdagen die het studeren verstoren. Misschien ben jij wel blij met die afleiding, maar anderen raken daardoor een beetje in de problemen.

Plan deze dagen dan ook in. Je kan er toch niet onderuit. Ga er, in het ergste geval, vanuit dat je die dagen helemaal niet zal kunnen studeren. Alles dat je dan extra kan doen, is mooi meegenomen. En geniet van die dagen. It’s the most wonderful time of the year voor iets, hé!

2/ Hoeveel uur per dag? 

Maak voor jezelf uit hoeveel uren per dag jij je kan concentreren. Niemand kan zich 4 uur aan een stuk volledig concentreren en die kleine pauzes plan je dan best ook in. Anders zal je zien dat je planning helemaal niet meer klopt na een paar dagen. 

Je moet ook denken: ‘Studeer ik het best overdag of ‘s avonds?’. Als je van jezelf weet dat je enkel ‘s avonds kan studeren, plan dan geen of weinig studiemomenten in overdag. Ken jezelf. Dat is een belangrijke stap!

3/ Denk aan ontspanning

Ontspanning is bijna (of zelfs even) belangrijk als het studeren zelf. Zonder ontspanning kan je zelfs niet goed studeren. Niemand kan zich heel de dag concentreren. Plan dus voor jezelf deze ontspanningsmomenten in. Ze zullen je energie geven en ervoor zorgen dat je beter kan studeren

Waar krijg jij de juiste energie van? Is dat door af te spreken met vrienden, een boek te lezen, een Netflix-show te kijken of een wandeling maken? Zoek het uit voor jezelf, want dat is iets heel persoonlijk. 

4/ Niet TE veel druk

Leg jezelf ook niet TE veel druk op, alsjeblieft. Examens zijn belangrijk, ja, maar je (mentale) gezondheid ook. Het is niet erg om eens minder te scoren. Daar zijn herexamens voor. 

Je komt er wel, dat weten we zeker. Probeer een haalbare planning op te maken en probeer je er ook aan te houden. Alleen dan kan het goed gaan! Veel succes met de blok en de naderende examens

Volg ons op Instagram en TikTok

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite