in ,

5 hippe nightclubs voor studenten in Brussel

@Pexels - Wendy Wei

Soms heb je tussen het studeren en het les volgen even nood aan ontspanning. De ene student geniet van een goed boek of een leuke film, terwijl de andere student liever alles even van zich af danst. Feestvierders, lees zeker verder! Kotplanet geeft jou zo’n vijf hippe nightclubs die je als student zeker moet bezoeken in Brussel.

Ben je op zoek naar enkele hotspots in het Brusselse uitgaansleven? Check dan zeker onze aanbevelingen!

1/ Bloody Louis

We starten het lijstje meteen met een grote naam in het Brusselse nachtleven. Bloody Louis is één van de grootste nightclubs in Brussel. Het telt meerdere zalen met verschillende muziekgenres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Hierdoor trekt de club ook een zeer divers publiek aan. Naast de verschillende zalen, beschikt Bloody Louis ook over een buitenterras waar je kunt genieten van een drankje en een gezellige babbel.

Het doel van Bloody Louis is om feestvierders een onvergetelijke beleving te bieden, om dat doel te verwezenlijken trekt de nightclub ook vaak grote namen aan. Zo traden onder meer Drake, Travis Scott, Post Malone, Migos, Future en Lil Durk, maar evengoed Damso, Niska, Aya Nakamura en PNL, al op in de club. Je kan Bloody Louis bezoeken op de Louizalaan 32, 1050 Brussel.

2/ Dyoukes

Is afrobeats jouw ding? Dan is Dyoukes de nightclub die jij zoekt! De club geldt als één van Europa’s grootste afrobeats nightclubs en biedt een goede mix van de beste afrobeats vibes met een unieke en intieme sfeer. De goede muziek en betaalbare prijzen maken van Dyoukes dan ook een populaire plek bij studenten. Even terug kon je artiesten als Dadju, Fanny J, Omah Lay en Darkoo nog bewonderen bij Dyoukes. Je kan Dyoukes bezoeken in de Duquesnoystraat 18, 1000 Brussel.

3/ C12

Wie soms via de Hortagalerij – Galerie Horta in het Frans – naar het treinstation Brussel-Centraal wandelt, is onze derde aanbeveling ongetwijfeld al voorbij gelopen. C12 is een underground nightclub waar je terecht kan voor alternatieve muziek. Met een minimalistisch design, indrukwekkende lichtshows, conceptuele evenementen en avant-garde muziek, wilt de nightclub jouw beleving zo goed mogelijk maken. Om dit extra te ondersteunen, is het ook niet toegelaten om beeldmateriaal te maken. Je kan C12 bezoeken in de Grasmarkt Straat 116, 1000 Brussel.

4/ Zodiak

Sinds 2016 zijn liefhebbers van techno en house muziek welkom bij Zodiak. Het futuristische interieur, de visual performances en een geweldige sound dat club culture en underground samenbrengt, zorgen voor een interstellaire feestervaring. Tijdens de evenementen van de nightclub kan je kennismaken met jonge talentvolle DJ’s die vanuit alle hoeken van de wereld naar Brussel komen, alsook met talenten uit de eigen Belgische elektronische muziekscene. Je kan Zodiak bezoeken op de Kaasmarkt 10, 1000 Brussel.

5/ Mirano

De laatste, de oudste en één van de meest iconische Brusselse nightclubs in het lijstje, is Mirano. Wat in 1912 startte als een brasserie, bioscoop en evenementruimte en later, in 1931, een volwaardige bioscoop werd, is vandaag een nachtclub die niet meer weg te denken valt uit het Brusselse uitgaansleven. Ook al draagt het pand sinds 1942 de naam ‘Mirano’, toch werd het pas in 1981 omgevormd tot een nachtclub. In 2017 sloot de club voor een grote make-over en sinds 2019 zijn feestvierders weer welkom om wekelijks tot in de vroege uurtjes uit te gaan.

De make-over herstelde het pand grotendeels in haar oude glorie. Het retro-interieur met spiegelballen en neonverlichting zorgen ervoor dat de feestnachten indrukwekkend zijn. Feestvierders kunnen bij Mirano terecht voor thematische evenementen met uiteenlopende muziekgenres, van funk en soul tot house en techno. Je kan Mirano bezoeken op de Leuvensesteenweg 38, 1210 Sint-Joost-ten-Node.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?