in ,

4 redenen waarom time management belangrijk is voor studenten

@Pexels - Rodep

Een deadline hier, een examen daar en tussendoor moet je ook nog werken en wilt je beste vriend(in) wat leuks gaan doen tijdens het weekend. Je wilt natuurlijk in orde blijven met je schoolwerk, maar ook wat centjes verdienen en ontspannen. Jouw tijd goed benutten is daarom cruciaal. Kotplanet geeft zo’n vier redenen waarom time management belangrijk is voor studenten.

1/ Minder stress

Laten we beginnen met de voornaamste reden waarom time management belangrijk is voor studenten. Je hebt vast al wel periodes meegemaakt waarin je zoveel hebt te doen, dat je nog nauwelijks je hoofd boven water kunt houden. Opdrachten, projecten, examens… en dan moet je tussendoor nog werken en wil je natuurlijk ook graag even ontspannen. Door alles goed in te plannen, te verdelen en je hieraan te houden, zal je minder stress hebben en ook minder snel overweldigd raken.

2/ Efficiënter studeren

Natuurlijk is time management ook cruciaal tijdens het blokken. De examenperiode nadert sneller dan je zelf zou willen. Daarom is het belangrijk om tijdig te beginnen studeren. Misschien heb je het al wel gedaan, maar alles laten liggen tot de avond voor je examen is toch geen goed idee. Door je tijd goed te beheren en te benutten, kan je efficiënter studeren en zelfs meer gedaan krijgen in minder tijd. Zo blijft er meer tijd over om te ontspannen!

3/ Betere work-lifebalance

Je studies en studentenjob mogen dan wel een belangrijk onderdeel zijn van jouw studentenleven, toch is het niet alles. Natuurlijk wil je ook eens wat tijd voor jezelf of wil je wat leuks doen met familie of vrienden. Daarom is time management zo belangrijk. Als je je tijd niet goed benut, dan raakt je werk niet klaar en zeker als je bepaalde deadlines moet halen, dan kan je niet zomaar stoppen om met vrienden af te spreken. Door je tijd goed te beheren, creëer je dus een betere work-lifebalance.

4/ Meer zelfdiscipline

Tot slot zorgt time management ook voor meer zelfdiscipline. Je mag dan wel je tijd netjes ingedeeld hebben en al je activiteiten gepland hebben, toch moet je je nog steeds aan dat schema houden om alles gedaan te krijgen. Dat is niet altijd zo eenvoudig en het vraagt een portie discipline en doorzettingsvermogen. Maar door net vol te houden, bereik je je doelen.

Met deze vier redenen hopen we je te doen inzien waarom time management zo belangrijk is voor studenten, zeker voor zij die zoveel mogelijk uitstellen. Veel succes! ⏰

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?