in , ,

Wat doen als student als het openbaarvervoer niet rijdt op je eerste stagedag

@Pexels - Andrea Piacquadio

Het vooruitzicht van je eerste stagedag brengt vaak een mix van opwinding en nervositeit met zich mee. Je hebt je helemaal voorbereid op deze belangrijke stap in je professionele leven. Maar soms worden we geconfronteerd met onverwachte obstakels die onze plannen kunnen verstoren. Een van die obstakels kan zijn dat het openbaar vervoer niet rijdt op de dag dat je je klaarmaakt voor je eerste stap in de werkwereld.

Het kan een ontmoedigende situatie lijken, maar het is belangrijk om kalm te blijven en te bedenken dat er altijd oplossingen zijn, zelfs als ze op het eerste zicht met alle frustratie niet makkelijk te vinden zijn. In dit artikel geeft Kotplanet je 4 tips over wat te doen als het openbaar vervoer niet rijdt op onze eerste stagedag. Laten we samen kijken naar manieren om deze uitdaging te overwinnen en zo je stage succesvol te beginnen.

Wil je weten hoe je je eerste dag overleeft?

1/ Blijf bereikbaar

Neem contact op met je stagebegeleider of stagementor om hen op de hoogte te brengen van de situatie. Het te laat melden, zal je niet verder helpen maar integendeel dit zal er een probleem aan toevoegen. Door je stagementor te verwittigen, kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken. Dit toont ook meteen aan dat je proactief bent.

Wil je een goede band houden met je collega’s op je stageplaats?

2/ Zoek alternatieven

Bekijk of er alternatieve vervoersopties beschikbaar zijn, zoals het delen van een rit met een medestudent of vraag aan 1 van je ouders om je eens eenmalig naar je stageplaats te brengen, kwestie van geen tijd te verliezen en geen dag te missen. 

3/ Vroeger vertrekken

Overweeg om eerder te vertrekken en gebruik te maken van andere vervoermiddelen. Als je bijvoorbeeld gewoonlijks de trein neemt, neem dan eens voor 1 keer de bus

Zoek naar alternatieve routes met het openbaar vervoer, die mogelijk wel rijden en je dichter bij je bestemming kunnen brengen.

4/ Speciale voorstel

Als alle andere opties falen, overweeg dan om met je stagementor te bespreken of het mogelijk is om je stagedag uitzonderlijk vanop afstand te starten of een andere regeling te voorzien voor je eerste dag.

Heb je genoten van dit artikel en wil je er nog lezen? Check dan zeker onze Instagram pagina!

Written by Myriam Bonga

What do you think?