StudiesTIPS

4 voordelen om in een andere taal te studeren

Denk jij eraan om een semester in het buitenland te studeren? Of heb je de mogelijkheid om een jaar in het Engels te studeren? Zeker doen! Kotplanet geeft je zo’n vier voordelen om in een andere taal te studeren. Lees dus zeker verder!

1/ Verbeterde communicatievaardigheden

Het spreekt voor zich dat als je een nieuwe taal leert, jouw communicatievaardigheden verbeteren. Je leert het niet enkel spreken, maar ook begrijpen. Tijdens het studeren leg je de focus onder meer op intonatie, uitspraak en begrijpend lezen. Door dit intensief te doen, leer je niet enkel de taal, maar worden ook je communicatievaardigheden sterker.

2/ Meer carrièrekansen

Hoe meer talen je spreekt, hoe beter. Meertaligheid is steeds waardevoller voor werkgevers. Door meerdere talen te spreken en zelfs gestudeerd te hebben in een andere taal, kan jij je onderscheiden van andere kandidaten. Zo verhoog je de kans op meer en betere carrièrekansen en zo ook internationale mogelijkheden.

3/ Persoonlijke groei

Het leren van een taal kost heel wat tijd en moeite. Het vergt inzet en doorzettingsvermogen. Eens je het onder de knie hebt, krijgt je zelfvertrouwen ongetwijfeld een boost. Je communicatievaardigheden – zoals we al zeiden – en cognitieve vaardigheden verbeteren, waardoor het leren van een nieuwe taal dus ook voor persoonlijke groei zorgt.

4/ Toegang tot meer informatie

Misschien had je er nog niet meteen aan gedacht, maar het leren van een nieuwe taal biedt je ook toegang tot meer informatie en bronnen. Of je nu voor je studies, je stage of je (studenten)job opzoekwerk moet verrichten, je zal bronnen in meerdere talen kunnen raadplegen. Handig, toch?

Zo! Hopelijk hebben we je met deze vier voordelen warm gemaakt om binnenkort in een andere taal te studeren. Veel succes! 📚

Op zoek naar meer voordelen voor studenten? Ontdek het op onze website!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite