@Freepik - Cookie Studio
in , , ,

5 manieren om aan je kotgenoten te laten zien dat je om ze geeft

Er bestaat geen twijfel meer: je hebt de beste kotgenoten. Of het nu sinds het begin van het academiejaar is of na meerdere jaren samen te wonen op kot, ze zijn er altijd voor je geweest in goede en slechte tijden. Je bent hen nooit vergeten bij de aankondiging van je examenresultaten of na een avondje uit om urenlang te praten over je crush. Nu is het jouw beurt om hun liefde te tonen, maar je vindt het moeilijk om je gevoelens te uiten (stoere jongen/meid). Wat als je in plaats daarvan kiest voor kleine attenties om hen te laten weten dat je studentenleven op kot niet hetzelfde zou zijn zonder hen? Hier zijn dus enkele kleine gebaren van vriendschap van Kotplanet en Fairebel!

1/ Een warm drankje

Zoals een beroemde wetenschapper in een bekende serie zei: “Als iemand verdrietig is, moet je hem een warm drankje aanbieden.” Nu je deze beleefdheidsregel kent, kun je snel een lekkere warme chocolademelk maken voor je droevige kotgenoot. Het enige wat je nodig hebt is Fairebel-melk en een reep chocolade. Je kunt er marshmallows aan toevoegen als extraatje en that’s it. Hier zit je dan, gezellig in de gemeenschappelijke ruimte, elk met een dekentje en met een warme chocomelk in de hand om over jullie problemen te praten en oplossingen te bedenken.

2/ Een paar lekkere pannenkoeken

Gezien het warme drankje slechts kort effect heeft gehad, is het tijd voor het serieuze werk: de vriendschapspannenkoeken. Gelukkig heb je maar een paar ingrediënten nodig: Fairebel-melk, bloem, eieren, suiker (en zout als je hartige pannenkoeken wilt maken, mmm). Probeer ze klaar te maken voordat je kotgenoot terugkomt van de les, zodat hij/zij ze alleen nog maar hoeft te proeven bij het binnenkomen. Is het toevallig Lichtmis? Bewaar wat beslag om een paar pannenkoeken te bakken. Het schijnt geluk te brengen, en dat is altijd welkom. In het slechtste geval zullen jullie gewoon samen lachen nadat er een pannenkoek gevallen is bij het omdraaien.

3/ Het kot opruimen

Hoewel het misschien niet per se een plezierig klusje voor jou is, is het opruimen van je kot nog steeds een zeer effectieve manier om al je kotgenoten tevreden te stellen. Stel je voor: na een zware dag in de koude aula, waar je urenlang naar een docent hebt geluisterd, of erger nog… na het missen van het belangrijkste examen van het jaar, komt hij/zij op kot en wat een verrassing! Een opgeruimd, schoon kot dat fris ruikt. Geen flessen op de grond meer of overlopende vuilnisbakken! De afwas is zelfs gedaan en het enige wat hij/zij hoeft te doen, is in de stoel ploffen om deze deprimerende dag te vergeten.

4/ Boodschappen voor elkaar doen

In de meeste studentenkoten brengt elke student zijn eigen eten voor de week mee, maar veel kotgenoten kiezen ook voor gezamenlijke boodschappen. Het heeft geen zin om 6 pepermolens, 8 pakken bloem, 30 pakken melk en 5 flessen olijfolie te hebben, dus er wordt een gezamenlijke pot verzameld! Helaas vergeten we soms wel wat, en in plaats van te eindigen met 30 pakken melk, eindigen jullie met NUL pakken melk. Om de mentale last van je kotgenoten een beetje te verlichten, kan je eraan denken om af en toe boodschappen voor elkaar te doen, zodat jullie in alle rust kunnen koken.

5/ Een avond onder kotgenoten organiseren

Heb je al het gevoel dat je je hele leven met hen doorbrengt? Maar zijn het wel kwalitatieve momenten? Hmm… veel avonden waarop jullie snel eten aan de rand van een tafel zonder zelfs het ontbijt opgeruimd te hebben. Iedereen eet zijn eigen maaltijd en jullie hebben net genoeg tijd om elkaar drie woorden te vertellen tussen de snelle happen door. Maar wanneer was de laatste keer dat jullie een echte avond samen hadden met een goede maaltijd en een film erbij? Dat is alweer een tijd geleden, zeker weten! Stel dus een moment voor die voor iedereen past en vertel hen dat jij alles regelt. Het enige wat je hoeft te doen is een menu kiezen, de tafel netjes dekken en een hoekje gezellig inrichten om samen naar een serie of film te kijken. Echt geen inspiratie om te koken? We zeggen het maar: hartige pannenkoeken zijn altijd een goed idee!

Nu ben je gewapend om het geluk van deze geweldige mensen met wie je woont te vergroten. Het kostte niet veel: een pannenkoekenavond met kotgenoten in een proper kot. Wat wil je nog meer? Vergeet nooit dat al deze momenten kostbaar zijn. Met Fairebel wensen we jullie nog vele mooie jaren van vriendschap tijdens en na jullie tijd op kot! Trouwens, als je het nog niet wist, Fairebel is een solidair en eerlijk merk dat boeren nu de mogelijkheid biedt een faire vergoeding te ontvangen voor een deel van hun werk. Praat erover met je kotgenoten!

What do you think?