in ,

 Hoe je je goed voorbereid op een stageperiode

@Pexels - Cottonbro Studio

Het is zover, binnen enkele dagen start je stage, de periode waarin je allerlei nieuwe dingen ontdekt en in een nieuwe omgeving leert werken. De dagen voor je stageperiode kunnen stresserende dagen worden, je vraagt je af of je wel het profiel bent waar ze naar op zoek zijn. Je begint te twijfelen over je competenties en je kan aan niks anders meer denken. In dit artikel vertelt Kotplanet je hoe je goed voorbereid kan zijn voor je stageperiode.

Wil je de beste stagiaire worden?

1/ Zoek genoeg informatie 

Ga op internet zoeken wat je allemaal kan vinden omtrent je stageplaats, wat er daar allemaal wordt gedaan en wie er werkt. Zo ben je voor je start al een beetje op de hoogte van hoe allerlei dingen te werk gaan op je stageplaats. Als er iemand van je school er al stage heeft gelopen, kan hij/ zij enkele tips meegeven en kan deze persoon je zeggen waarop je moet letten eens je op je stageplaats terechtkomt?

5 tips om te gebruiken tijdens je stage

2/ Stel vragen 

Stel allerlei vragen aan je stagementor, het kan je helpen en zo kan hij/ zij ook meteen zien dat je interesse toont aan je stageplek. Vraag wat je moet doen bij het aankomen,  of je een badge moet gebruiken of je je gewoon aan de balie moet aangeven. Bekijk dan ook je takenpakket en zoek informatie over nieuwe tools die je zult gebruiken tijdens je stage. Zo ken je toch een beetje de basis.

3/ Maak het jezelf niet moeilijk

Als je bijvoorbeeld niet echt weet waar je stage gelegen is, kan je enkele dagen voor het begin van je stage eens de route doen die je doorheen je stageperiode gaat moeten doen. Zo vermijd je ook om op je eerste stagedag verdwaald te lopen en te laat te zijn. Loop ook niet de hele tijd te stressen, dit is voor niks nodig want wie weet wordt het de tijd van je leven!

Wil je nog meer tips lezen rond het thema “stage”? Volg ons dan op ons Instagram account!

Written by Myriam Bonga

What do you think?