in , ,

4 redenen om als student naar een theatervoorstelling te gaan

@Pexels - Cottonbro Studio

Deadlines, examens en tussendoor nog wat afgeleid worden door je telefoon. Het leven is meer dan alleen maar academische verplichtingen en digitale afleidingen. Daarom kan het eens deugd doen om een pauze te nemen van deze zaken en naar een theater te gaan. Van ontsnappen aan de realiteit tot het verrijken van je cultuur, Kotplanet geeft je zo’n vier redenen om als student naar een theatervoorstelling te gaan.

1/ Je ontsnapt even aan de realiteit

Heb jij even nood om te ontsnappen aan de realiteit, al is het maar voor één avond? Dan is een theatervoorstelling ongetwijfeld wel wat voor jou! Tijdens de voorstelling laat je je onderdompelen in een ander verhaal, een andere tijd of zelfs een andere wereld. Dit helpt je om even je zorgen en stress uit je eigen leven te vergeten, wat een verfrissende ervaring kan zijn. Wie weet helpt het je zelfs om met een andere blik naar jouw eigen leven te kijken!

2/ Het is een goede manier om te ontspannen

We haalden het hierboven al wat aan, maar je ontsnapt aan de realiteit. Even vergeet je de zorgen en stress uit je dagelijkse leven en laat je je telefoon opzij liggen. Dat zorgt ervoor dat je je rustig kan ontspannen tijdens de theatervoorstelling. Je kan genieten van het moment zonder afgeleid te worden door andere zaken die je anders bezighouden. Het studentenleven is soms best druk, dus elke mogelijkheid om stoom af te blazen is welkom!

3/ Je krijgt een samenhorigheidsgevoel

Natuurlijk zit je ook niet alleen in een theaterzaal wanneer je een voorstelling bijwoont… en gelukkig ook maar! Het zou wat raar zijn als jij daar in het midden van een lege zaal zit. Maar net omdat je niet alleen bent, krijg je ook een samenhorigheidsgevoel. Zeker als je samen met familie of vrienden naar de theatervoorstelling gaat, kan je je nog meer verbonden voelen met elkaar. Misschien herken je jezelf ook wel in één van de personages!

4/ Het is een culturele verrijking

Een theatervoorstelling is ten slotte ook gewoonweg een culturele verrijking. Je wordt namelijk blootgesteld aan diverse vormen van artistieke expressie. Als je – bijvoorbeeld – een musical bijwoont, dan zal je onder meer dans, muziek en acteerwerk te zien krijgen. Naargelang het onderwerp van de voorstelling zal je mogelijk ook je horizon verbreden en kennis uitbreiden over culturele tradities, geschiedenis en misschien zelfs kunstvormen. Cultuur is mooi, nietwaar?

Dus… tijd voor een welverdiende pauze! Berg je telefoon op en vergeet even al je zorgen en stress. Nodig wat vrienden of familieleden uit en ga samen naar een theatervoorstelling. We zijn er zeker van dat je het leuk zult hebben samen. Veel plezier! 🎭

Op zoek naar meer content voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?