in ,

4 tijdloze sneakers voor studenten

@Pexels - Ray Piedrq

Of je nu mode op de voet volgt of totaal niet, iedereen houdt wel van een paar mooie schoenen die qua kwaliteit en looks een lange tijd meegaan. Wij hebben naar goede gewoonte dan ook enkele suggesties klaar staan voor jou. Kotplanet geeft zo’n vier tijdloze sneakers voor studenten.

1/ Nike Air Force 1

We nemen je even mee naar 1979, zo’n 45 jaar geleden. Nike lanceerde de Nike Tailwind, de eerste hardloopschoen met Air-technologie. Zo’n drie jaar later, nadat deze technologie zijn waarde had bewezen, ontstond de iconische Nike Air Force 1. Het werd de eerste basketbalschoen met de Air-technologie. Nadat de productie in 1984 beëindigd werd, steeg de populariteit van dit paar sneakers enorm en vandaag zijn ze niet meer weg te denken.

2/ Air Jordan 1

Wie Jordan zegt, zegt basketbal. In 1984 tekende Michael Jordan een contract bij Nike, dat een jaar later officieel de Air Jordan-lijn lanceerde. Het eerste signature model? Air Jordan 1! Een legendarische schoen voor een legendarische basketbalspeler. Nike brak tradities met hoogwaardige kwaliteit en opvallende kleuren. Vorig jaar kwam de film Air uit die het ongelofelijke verhaal achter deze schoen bracht. Onmisbaar voor sneakerliefhebbers!

3/ Converse Chuck Taylor All-Stars

Chuck Taylor All-Stars. Het is de oudste schoen in dit lijstje. Converse bracht in 1917 de eerste versie, maar wijzigde het in 1922 toen de bekende basketbalspeler Chuck Taylor een ontwerp met meer flexibiliteit en ondersteuning vroeg. Sinds dat moment voegde Converse de bekende patch toe aan de enkels. Chuck Taylor All-Stars waren lange tijd zeer populair op basketbalvelden tot er eind jaren ’70 meer concurrentie opdook. In 2003 nam Nike uiteindelijk Converse over en bleef de Converse Chuck Taylor All-Stars als casual paar produceren.

4/ Adidas Superstar

Tot slot kan ook Adidas niet ontbreken in het rijtje. In 1969 bracht het Duitse schoenenmerk de Adidas Superstar uit. Ja, ook de Superstar was oorspronkelijk een basketbalschoen. De schoen staat bekend om het ‘shell-toe’ ontwerp, de rubberen schaal die de neus bedekt. Tegen 1973 werd deze schoen zelfs door zo’n 75% van alle NBA-spelers gedragen! Hoewel Adidas nieuwe ontwerpen voor basketbalschoenen lanceerde, werd de Adidas Superstar enorm populair in de hiphop -en skate community en werd het zo de casual schoen die we vandaag kennen.

Zo! Dit waren onze vier tijdloze en iconische sneakers. Welke is jouw favoriet? 👟

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?