in , ,

6 manieren om Pasen op kot te vieren als student

@Pexels - Karolina Grabowksa

Het tweede semester is alweer even bezig en dat betekent niet enkel dat de lente voor de deur staat, maar ook dat we al mogen uitkijken naar Pasen! Voor kotstudenten is dit een goed moment om samen te komen en wat leuks te doen met hun kotgenoten. Maar wat? Geen zorgen, wij helpen je graag! Kotplanet geeft je zes manieren om Pasen op kot te vieren als student.

1/ Decoreer de gemeenschappelijke ruimte

Wil je de sfeer van Pasen op kot brengen? Spreek dan af met jouw kotgenoten om samen de gemeenschappelijke ruimte te decoreren. Wat slingers en ballonnen kunnen al zeker niet ontbreken wanneer het feest is, maar misschien hebben jullie ook zelf wat gemaakt. Dit geeft een warm en prettig gevoel! Vergeet ook zeker niet om de eettafel netjes te dekken! Dat brengt ons meteen naar het volgende puntje.

2/ Organiseer een paasbrunch

De eettafel netjes dekken, waarom dan? Pasen is een goed moment om weer even samen te komen met al je kotgenoten en een paasbrunch te organiseren. Door op voorhand duidelijke afspraken te maken, kunnen jullie samen een menu opstellen en de kosten delen. De paasbrunch kan een gezellige manier zijn om weer even bij te kletsen met een lekkere koffiekoek en een tas koffie of thee. Dat is misschien al even geleden met al die examens en deadlines.

3/ Houd een eierspeurtocht

Wie zegt dat eieren zoeken alleen voor kindjes is? Maak het leuk en organiseer gewoon een eierspeurtocht op kot. Laat je kotgenoten op zoek gaan in de gemeenschappelijke ruimten en gangen. Het is niet enkel een toffe bedoeling, maar je kan erna ook lekker smullen van wat chocolade. Als je het nog spannender wilt maken, kan je zelfs aanwijzingen maken en een grotere beloning verstoppen.

4/ Versier samen paaseitjes

De creatievelingen onder ons kunnen zich ook bezighouden met zelf paaseitjes te versieren. Dit kan niet een leuke activiteit zijn om samen met je kotgenoten te doen, maar ook een ontspannende activiteit. Zeker met alle academische verplichtingen die jullie tot nu toe al te verduren hebben gekregen. Jullie kunnen deze paaseitjes ook gebruiken bij de eierspeurtocht. Misschien heb jij wel een speciale paasboodschap voor één van je kotgenoten?

5/ Speel paasspelletjes

Of wat dacht je van paasspelletjes? Samen met je kotgenoten kan je een paastoernooi organiseren en paasspelletjes spelen. Welke spelletjes dat zijn, beslissen jullie helemaal zelf! Zo kunnen jullie een paasquiz houden, maar ook een ei-race, eierestafette, eieren rollen of een verkleedwedstrijd. Het belangrijkste is dat jullie samen plezier beleven tijdens Pasen!

6/ Woon een paasviering bij

Het zesde en laatste puntje uit dit rijtje is er tot slot eentje voor de christelijke studenten, en alle studenten die interesse hebben. Pasen is een belangrijk moment in het christendom. Op Goede Vrijdag werd Jezus Christus namelijk gekruisigd en drie dagen later – op Pasenherrees Hij. In het christelijk geloof symboliseert dit moment de overwinning van het leven over de dood, het goede over het kwade. Hij stierf voor de mensen, zodat hun zonden vergeven konden worden. Pasen is dus ook een goed moment voor christelijke kotstudenten om samen met kotgenoten af te zakken naar de kerk en er de paasviering bij te wonen of om een intiem moment op kot te organiseren om samen stil te staan bij deze speciale en belangrijke gebeurtenis.

Zo! Met deze zes manieren hopen we dat jij en je kotgenoten een onvergetelijk en gezellig paasfeest tegemoet gaan. Wij wensen jullie alvast een zalig Pasen toe! 🐰🐣

Wil je meer content voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?