in ,

5 voordelen van Pinterest voor studenten

@Pexels - Karolina Grabowska

Pinterest. De ene student kan niet zonder, de andere student is er niet bekend mee. Toch is het een handig platform voor studenten! Pinterest is een plaats waar je inspiratie kan opdoen, voor wat dan ook. Als jij het nog niet hebt gedownload, dan zijn wij er om je te overtuigen. Kotplanet geeft daarom zo’n vijf voordelen van Pinterest voor studenten.

1/ Inspiratie

Inspiratie moet zowat het sleutelwoord zijn om Pinterest te omschrijven. Of je nu voor jezelf wat wil opzoeken of voor je studies, Pinterest heeft het allemaal. Een leuk receptje om uit te proberen of ideeën voor het ontwerpen van je volgende presentatie. Pinterest biedt een enorme hoeveelheid aan visuele en creatieve ideeën, die je ook nog eens kan verzamelen door ze te ‘pinnen’ (opslaan) en in ‘borden’ (mapjes) te plaatsen.

2/ Creativiteit

Studenten die hun creatieve grenzen willen verkennen en verleggen, zijn bij Pinterest aan het juiste adres. Mensen van overal ter wereld delen met elkaar hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Denk maar aan het organiseren van je cursussen of het brainstormen van ideeën. Met foto’s, video’s en andere visuele elementen kan jij zo jouw creativiteit de vrije loop laten, je laten inspireren door anderen en misschien zelfs anderen inspireren.

3/ Educatieve bronnen

Pinterest is natuurlijk veel meer dan enkel een plaats waar je een leuke wallpaper voor je telefoon kunt zoeken. Het is ook een waardevolle bron van educatief materiaal. Door te zoeken naar specifieke onderwerpen of vakgebieden, kan je tal van educatieve bronnen ontdekken die jou kunnen helpen tijdens het studeren. Soms hoef je jezelf het niet zo moeilijk te maken.

4/ Budgetvriendelijke tips

Het studentenleven gaat natuurlijk niet enkel om studeren en naar de les gaan, dus moet je ook niet constant enkel maar op zoek gaan naar studietips op Pinterest. Je kan er ook veel ideeën en tips terugvinden om jouw leven als student betaalbaar te houden. Goedkoop koken, een budgetvriendelijke reis organiseren of zelfs je kamer of kot decoreren met betaalbare spullen. Laat je inspireren om dus ook geld te besparen!

5/ Ontspanning

Tot slot is Pinterest ook een platform waar je tussendoor of na een lange dag even kan ontspannen. Pinterest is zeer uniek in vergelijking met andere socialemediaplatformen. Inspirerende quotes, korte kookvideo’s, DIY-projecten of nieuwe outfits. Al deze visuele elementen kunnen jou helpen om jouw stress te verminderen, rust te vinden en inspiratie op te doen. Zo kan je even ontsnappen aan de academische druk en je batterij opladen.

Zo! Als jij nog geen Pinterest gebruikt, dan hopen we jou met deze vijf voordelen toch overtuigd te hebben om de app snel te downloaden. Inspireer en laat je inspireren. Veel plezier! 💭

Wil je meer voordelen voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?