in ,

4 tips om zich niet uitgesloten te voelen wanneer je uitgaat en geen alcohol drinkt

@Pexels - Pavel Danilyuk

Voor sommige mensen is drinken op een feest synoniem voor plezier, maar dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Je kan je ook amuseren zonder 1 druppel alcohol in te slikken en hier is helemaal niets mis mee. Er kunnen dan soms enkele verwijten vliegen zoals “loser je drinkt niet eens”, maar je moet jezelf zeker niet veranderen voor anderen. In dit artikel geven we je 4 tips om je niet uitgesloten te voelen wanneer je uitgaat en geen alcohol drinkt.

Wil je weten wat er niet moet missen op je kotfeestje?

1/ Neem niks persoonlijks aan

Het kan zijn dat sommige mensen die niet meer nuchter zijn je komen storen door te zeggen “Loser je drinkt niet!”. Neem dit niet persoonlijk aan en negeer hen, jij weet beter en hoeft je niet te verantwoorden. Je bent niet verplicht om te drinken als je dit niet wilt doen, als je het toch persoonlijk aanneemt zal je hun willen aantonen dat je ook kan doen wat zij doen en dit is niet de bedoeling.

Wil je weten waar je kan uitgaan als student in Brussel?

2/ Fix je limieten

Als je toch eens wilt drinken, voel je dan zeker niet slecht. Dit kan je doen als je er zelf goesting in hebt en niet omdat iemand je heeft geforceerd om het te doen. Ken daarom je limieten, maak er voor jezelf, je hoeft ze niet aan anderen te zeggen, maar dan weet jij wanneer je stopt met drinken.

3/ Meld het aan je vrienden 

Als je weet dat je van heel de avond niet wil drinken, meld dit dan aan je vrienden met wie je uitgaat. Je hoeft het niet aan de andere mensen op het feest te melden, maar zeg het dan wel aan de mensen met wie je op stap gaat. Zo zijn ze op de hoogte en kunnen ze bij jou terecht als ze hulp nodig hebben. Wat jij bijvoorbeeld ook zou kunnen doen is BOB zijn en iedereen veilig thuis brengen.

4/ Respecteer je eigen keuze

Ga nooit over je limieten en respecteer je eigen keuzes en grenzen die je voor jezelf hebt opgesteld. Als je over je grenzen gaat weet je nooit wat er kan gebeuren, als het toch gebeurt is dit totaal niet erg, maar blijf dan wel met de juiste mensen en ga niet zomaar met eender wie mee. Blijf altijd in groep en blijf met dezelfde mensen met wie je aankwam, om allerlei problemen te vermijden.  

Dit artikel heeft je goed geholpen en je wilt nog meer artikels leven omtrent het studentenleven? Check dan zeker onze Instagram pagina!

Written by Myriam Bonga

What do you think?